Megszólalt a Klebersberg Központ az ezer forintos pedagógusi jutalmak kapcsán

Alaptalan hecckampány, hogy 1000 forintos jutalmat kaptak a tanárok, mert 1000 forintos „keretet” kaptak!

Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter retkes körmökkel egy 2018 októberében készült protokollfotón.
Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter retkes körmökkel egy 2018 októberében készült protokollfotón.

Közleményt adott ki a Klebersberg Központ, melyben azt állítják: tévedéseken, csúsztatásokon alapul a Magyar Narancs cikke a veszprémi, fejenként ezer forintos pedagógusi jutalmakkal kapcsolatban.

Mint írják, a valóság „ezzel szemben” az, hogy a Veszprémi Tankerületi Központ 1000 Ft/fő keretet biztosított intézményei számára nem személyi jellegű kifizetésként, hanem tantestületi összejövetel, közös program vagy bármilyen egyéb, az intézményvezető által eldöntött célra fordítható összegként (vagyis lényegében pont, hogy nem cáfolják az eredeti cikk lényegi állítását, miszerint 1000 Ft/fő ráfordítást szántak oda a pedagógusoknak).

Mivel az összeg felhasználásáról az intézményvezetők önállóan dönthettek, így tekintettel arra, hogy a járványhelyzet miatt számos helyen nem tartottak összejövetelt, ajándéktárgy vásárlásra is költhették ezt az összeget – magyarázták.

Az intézményfenntartó szerint tehát politikai hecckampányról van csak szó, és azt állítják, azon túl, hogy nem igaz az alapinformáció, sem Kásler Miklós miniszternek, sem nekik nem volt tudomásuk a tankerületi központ, valamint az intézményvezető intézkedéséről.

A bürokraták azt is sérelmezik, hogy a „KLIK” 2016. december 31-én megszűnt, nincs már, helyette Klebelsberg Központnak kell őket hívni.

Kapcsolódó hírek