Ezer forint jutalmat kaptak a veszprémi tanárok pedagógusnapra

Még mondja valaki, hogy Magyarországon nincsenek megbecsülve a pedagógusok!

Legényné Balogh Ágota tanítónő, történelemtanár órát tart másodikos osztályában, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolában 2017. október 5-én, a pedagógusok világnapján.
Legényné Balogh Ágota tanítónő, történelemtanár órát tart másodikos osztályában, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolában 2017. október 5-én, a pedagógusok világnapján. Fotó: MTI/Balázs Attila

Mélyen a zsebébe nyúlt a KLIK pedagógusnap alkalmából: a Magyar Narancs cikke szerint az alap- és középfokú oktatási intézményeket fenntartó állami szervezet veszprémi tankerületi központja

fejenként ezer forint jutalomban részesítette a tanárokat, tanítókat.

A jutalom összege az egyik középiskola 60 fős tantestületében így nem kevesebb, mint 60 ezer forintra rúgott. Itt az intézményvezető úgy döntött, a pénzből zsebnaptárat vesz a pedagógusoknak. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a naptár mellé a tanárok megkapták Kásler Miklós buzdító sorait is:

„Egy jó pedagógus nem csak tanár, hanem példakép, barát, pszichológus is, aki megmutatja gyermekeinknek, hogyan kell kiállniuk önmagukért, küzdeni másokért és a kudarcokból előnyt kovácsolni. Önök tehát nem szakmát, hanem hivatást választottak. Fáradozásaik éppen ezért különös megbecsülést érdemelnek… Köszönöm Önöknek, hogy a koronavírus-járvány idején kitartóan, alázattal teljesítik küldetésüket a magyar oktatásért, a magyar ifjúságért”

– írta az emberminiszter.

Kapcsolódó hírek