Időjárás

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Közlekedés

Káosz a záhonyi határra vezető főúton, közleményt adott ki a rendőrség

Gazdaság

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

Izrael a Gázai övezet „totális blokádját” jelentette be

Izrael mostantól sem villanyáramot, sem élelmiszert, sem üzemanyagot nem enged be a Gázai övezetbe.

RövidenRöviden
Yoav Galant, Izraeli védelmi miniszter.
Yoav Galant, Izraeli védelmi miniszter.

Izrael elrendelte a Gázai övezet „totális blokádját” – jelentette be Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hétfőn azután, a Gázai övezetet irányító Hamász és az Iszlám Dzsihád a hét végén terrortámadást indított Izrael ellen, melynek során mostanra több mint 700-an meghaltak, és több mint 2100 sebesültről is tudni.

„Vadállat módjára viselkedő emberekkel harcolunk, és ennek megfelelően járunk el”

– közölte Galant. A miniszter leszögezte, hogy Izrael mostantól sem villanyáramot, sem élelmiszert, sem üzemanyagot nem enged be a Gázai övezetbe.

More than 123,000 people displaced in the #Gaza Strip, says #UN as #war between Israel and Palestine enters third day | …

Posted by The Economic Times on Monday, October 9, 2023

Joáv Galant védelmi miniszter a déli parancsnokságon tartott helyzetértékelő megbeszélésen közölte a Gázai övezet elleni blokád szigorítását. Az övezet személyi és teherforgalmat biztosító átkelői már szombat reggel óta zárva vannak, amikor a Hamász és az Iszlám Dzsihád megindította terrortámadását az övezet melletti izraeli települések ellen.

Nem sokkal később Jiszráel Kac infrastrukturális ügyekért felelős miniszter azt jelentette be, hogy Izrael az övezet vízellátását is leállítja. „Ami a múltban volt, az a jövőben nem lesz” – tudatta Kac a közösségi médiában.

Izrael és Egyiptom különböző szintű korlátozásokat vezetett be a Hamász 2007-es, erőszakos hatalomátvétele után, amikor a rivális Fatah helyi vezetői közül számos embert megölt vagy megsebesített, fegyverrel elűzte a Fatah képviselőit a Gázai övezetből.

Hétfőn a déli órákban ismét jelentős rakétazáport zúdítottak a gázai terrorszervezetek Izrael déli és középső részére, Tel-Avivban is megszólaltak ismét a légvédelmi szirénák.

Az askeloni Barzilai Kórház arról tájékoztatott, hogy egy Askelonban becsapódott rakéta nyomán egy ember életveszélyesen, egy súlyosan és kettő könnyebben megsebesült.

A tel-avivi Ben Gurion Repülőtér igazgatósága közölte, hogy a légikikötő rövid szünet után tovább üzemel, a föl- és leszálló gépek is közlekednek.

Ezek is érdekelhetnek

München a hibás: betett a MÁV-nak a németországi havazás

Megerősítette a Külügyminisztérium: két magyar kislányt túszul ejtett a Hamász

Szijjártó barátja arról hablatyolt: Hitler zsidó származású volt; Jeruzsálemben bekérették az orosz nagykövetet

A ruszkibérenc magyar kormányfő azt követeli, vegyék le az ukrán csatlakozás témáját a jövő heti EU-csúcs napirendjéről

Többen is a Hamász terroristái mellett akarnak tüntetni Budapesten, megszólalt a BRFK

Védelmi miniszter: a Hamász elvesztette az uralmát a Gázai övezet fölött