Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Honvédelmi bohócminiszter: a magyar haderőt ütőképessé, a hadiipart versenyképessé kell tennünk!

Az „elhibázott brüsszeli szankciók” után itt a „korábbi kormányok elhibázott katonapolitikája”.

RövidenRöviden
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a 175 éves a Magyar Honvédség című kiállítás megnyitóján a fővárosi Bálnában 2023. május 2-án.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a 175 éves a Magyar Honvédség című kiállítás megnyitóján a fővárosi Bálnában 2023. május 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A magyar haderőt ütőképessé, a hadiipart pedig versenyképessé kell tennünk, mert ez az ország biztonságának garantálása mellett a gazdaság növekedését is szolgálja – magyarázta a „békepárti” Orbán-kormány honvédelmi luxusminisztere hétfőn Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a védelmiipari beszállító-fejlesztési program konferenciáján, a Bálna Honvédelmi Központban hangsúlyozta: a korábbi kormányok „elhibázott katonapolitikája” azt eredményezte, hogy a Magyar Honvédség leépült! A 2010-es kormányváltás után azonban az Orbán-kormány felismerte, hogy a magyar emberek védelmének garantálásához a haderőt meg kell erősíteni, az önálló védelmi ipart pedig vissza kell építeni, ezért indult el 2016-ban a honvédelmi és haderőfejlesztési program, amelynek végrehajtása mellett a kormány továbbra is elkötelezett – mesélte.

Kiemelte: mára a biztonsági helyzet megváltozott, és folyamatos a migrációs nyomás az országon, így a haderő és a védelmi ipar fejlesztéséről szóló, időben meghozott döntés mára helyzeti előnnyé, stratégiai lehetőséggé vált Magyarország számára.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Most jelentették be: megmozdult az egész magyar hadsereg, megindultak a szárazföldi csapatok!

Előkerült Orbán Gáspár, miután Csádban, egy oszlop mögött dugdosták

Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!