Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Honvédelmi bohócminiszter: a magyar haderőt ütőképessé, a hadiipart versenyképessé kell tennünk!

Az „elhibázott brüsszeli szankciók” után itt a „korábbi kormányok elhibázott katonapolitikája”.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a 175 éves a Magyar Honvédség című kiállítás megnyitóján a fővárosi Bálnában 2023. május 2-án.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a 175 éves a Magyar Honvédség című kiállítás megnyitóján a fővárosi Bálnában 2023. május 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A magyar haderőt ütőképessé, a hadiipart pedig versenyképessé kell tennünk, mert ez az ország biztonságának garantálása mellett a gazdaság növekedését is szolgálja – magyarázta a „békepárti” Orbán-kormány honvédelmi luxusminisztere hétfőn Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a védelmiipari beszállító-fejlesztési program konferenciáján, a Bálna Honvédelmi Központban hangsúlyozta: a korábbi kormányok „elhibázott katonapolitikája” azt eredményezte, hogy a Magyar Honvédség leépült! A 2010-es kormányváltás után azonban az Orbán-kormány felismerte, hogy a magyar emberek védelmének garantálásához a haderőt meg kell erősíteni, az önálló védelmi ipart pedig vissza kell építeni, ezért indult el 2016-ban a honvédelmi és haderőfejlesztési program, amelynek végrehajtása mellett a kormány továbbra is elkötelezett – mesélte.

Kiemelte: mára a biztonsági helyzet megváltozott, és folyamatos a migrációs nyomás az országon, így a haderő és a védelmi ipar fejlesztéséről szóló, időben meghozott döntés mára helyzeti előnnyé, stratégiai lehetőséggé vált Magyarország számára.

Kapcsolódó friss hírek