Külföld

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére

Baleset

Sokkoló videó: zebrán gázolt el két nőt egy BMW Solymáron, majd továbbhajtott, keresik a rendőrök

Baleset

Elfogták az orosz-magyar kettős állampolgárt, aki Solymáron két nőt gázolt el a zebrán, majd hazament gondolkodni

Nagy segítség a felcsúti családoknak: százmilliós jégpálya épül Orbán hobbifalujában

105 pár korcsolya is segíti a beruházás sikerét.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én. Fotó: MTI/Beliczay László

Tovább épül-szépül Felcsút: a kisvasút, a Pancho Aréna, a kilátó, a csónakázótó, a Hattyú-híd és a sporthotel mellé bruttó 116,3 millió forintért

mobil jégpálya is érkezik Orbán Viktor falujába

írja az RTL.hu, emlékeztetve: a Mészáros Lőrincék által üzemeltetett és Mészáros Lőrincék által közpénzből kivitelezett étterem mellé már tavaly is tervben volna egy rendes jégpálya, akkor azonban „kifelejthették a közbeszerzésből”; szerencsére idén már létrejöhet a Fejér megyei Liliput legújabb attrakciója.

A 17×30 méteres mobil jégpályára szeptember végén írtak ki közbeszerzést, a nyertes pedig az osztrák AST Eis-u. Solartechnik GmbH lett. Nettó 91,6 millió (bruttó 116,3 millió) forintért ők építhetik a pályát. Az árban 30 darab palánk és a jégpálya fenntartásához szükséges eszközök is benne vannak. Ezen kívül még 105 pár korcsolya, korcsolyaélező gép és 50 korcsolyabiztos gumiszőnyeg beszerzéséről is gondoskodnak.

Az RTL.hu megjegyzi, holmi jégpálya már tavaly is megörvendeztette a miniszterelnök falujának lakóit, igaz, az nem bizonyult véglegesnek. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő akkor azt mondta: az első közbeszerzésből egyszerűen kifelejthették a jégpályát, a másodiknál pedig szerinte annak volt a legnagyobb valószínűsége, hogy Mészáros Lőrincék cége „elfelejtett jelentkezni a tenderre”, ezért érvényteleníthették az eljárást.

„Eltelt egy év. Újra közeleg a tél, a felcsútiak életéből pedig a jelek szerint csak egy jégpálya hiányzik, így szeptember végén ki is írtak egy közbeszerzést egy mobil jégpályára. Az ajánlattételi időszak nem egészen egy hónap volt, az eljárásnak már eredménye is van: ismét jelentkezett a tavaly érvénytelen ajánlatot benyújtó osztrák cég, ezúttal pedig nyertek” – olvasható a végre megnyugvást hozó cikkben.

Ezek is érdekelhetnek

Zsákot cipelő, gyanús férfira figyeltek fel Felcsúton, Orbán Viktor utcájában

Orbán házánál forgattak DK-s fiatalok, bejelentették őket a TEK-nek

Orbán Viktor kiáll a sajtó elé, ekkor kaphatja a kínos kérdéseket

Újabb pénzszórás Orbán falujában: 1,5 milliárdból étterem és kilátó terasz épül a kisvasút megállója mellé

26 tonna kerozint elégetve, különgéppel érkezett Novák Katalin a klímacsúcsra

Mészáros Lőrinc Felcsút díszpolgára lett