Közlekedés

Összeomlott a MÁV, már egy unalmas vasárnapon sem képes utasokat szállítani

Baleset

Durva baleset történt az M3-ason, ketten meghaltak

Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Orbán megszakította háborús karattyolását, könyvbemutatón tűnt fel

A pillanatnyi kizökkenés oka, hogy végre könyv készült a felcsúti labdarúgás százéves történetéről.

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) beszél, mellette Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumi elnöke (b3), valamint Oláh János (b) és Zsohár Melinda (j) szerzők a Szerelemfoci című, a felcsúti labdarúgás százéves történetét összefoglaló könyv bemutatóján Felcsúton 2024. május 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) beszél, mellette Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumi elnöke (b3), valamint Oláh János (b) és Zsohár Melinda (j) szerzők a Szerelemfoci című, a felcsúti labdarúgás százéves történetét összefoglaló könyv bemutatóján Felcsúton 2024. május 21-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Múlt nélkül nincs jövője a magyar futballnak – izzadta ki magából ezt a mélyenszántó gondolatot a miniszterelnök kedden Felcsúton Zsohár Melinda és Oláh János Szerelemfoci című, „a felcsúti labdarúgás százéves történetét” összefoglaló könyvének bemutatóján.

Összegyűlt a falu apraja-nagyja.

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, May 21, 2024

Orbán Viktor úgy szerénykedett: a kiadvány elsősorban a helyieknek fontos, de a magyar futball számára is általános tanulságokat fogalmaz meg!

A magyar futball megszakítottsága ellenére mindig képes volt arra, hogy valahogy helyreállítsa a folytonosságot. Ez az akadémiák megalakításakor is így volt – magyarázta Orbán Viktor.

Azonban rámutatott arra is, hogy ha nincs a futballnak jövője, elvész a múltja is, és egy zárvánnyá válik. A magyar futball régi dicsőségét is az tartja meg, hogy van jelenje és jövője – emelte ki.

Úgy fogalmazott: „sohasem lehet tudni, hogy miből lesz a cserebogár”. A levente egylet 1923-as és a klub 1931-es alapításakor még Felcsúton sem gondolták, hogy a most Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó válogatott keretében három olyan játékos – Nagy Zsolt, Kleinheisler László, Sallai Roland – lesz, aki a felcsúti Puskás Akadémiáról származik – magyarázta Orbán,

igaz, 1923-ban nyilván azt sem gondolták, hogy egyszer majd egy miniszterelnök a felcsúti háza mellé stadiont építtet fociakadémiával, ami azért jelentősen megkönnyíti, hogy onnan focisták kerüljenek ki.

Szintén mai hír volt, hogy pénteken Felcsútra érkezik Magyar Péter országjáró körútja. A Tisza Párt EP-listavezetője arról beszélt, hogy terveik szerint kipróbálják a falu másik nagy nevezetességét, a Vál-völgyi kisvasutat: a politikus állítólag az egész szerelvényt kibérelte arra a délutánra.

Ez is érdekelhet: Felcsútra megy Magyar Péter

Kapcsolódó hírek

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Orbán Viktor megnémult

Orbán Viktor az egybiteseknek guruló dollározott, Magyar Péter lecsapta a magas labdát

Orbán ma Erdélyben már háborús menettel riogatott

Ilonka néni bicskával várta Orbán Viktort

Orbán most, hogy vége a választásnak, elismerte: semmi sem kötelezi Magyarországot külföldi katonai akcióra

Orbán Viktor már szavazott, és vasárnap is kampányol

Orbán megjelent a dabasiaknak, és bejelentette az Egymillió Találkozás Napját

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!