Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Itt van, mit jelentettek be a mai Kormányinfón

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. november 9-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. november 9-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Jelentős minimálbér-emelés és garantált bérminimum-emelés várható a jövő év elején

– jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.

A tárcavezető úgy magyarázta: az emelések mértéke „a legpesszimistább számítások szerint is” meghaladja majd az inflációt, és mind az állami szektort, mind pedig a nem állami szektort érinteni fogja.

Gulyás Gergely úgy tudja, hogy a 2024-es év a béremelkedések és a gazdasági növekedés éve lesz. A gazdasági növekedés az előrejelzések szerint a régióban nálunk lesz a legnagyobb – jósolta meg.

Ezen kívül szó volt még az propaganda-fellépésen arról, hogy

  • a kormány szerint legkésőbb novemberben sikerül elérni, hogy egy számjegyű legyen az infláció Magyarországon;
  • a déli határnál egyre agresszívebben lépnek fel a migránsok;
  • a jövő héten a parlament elé kerül a digitális állampolgárságról szóló törvényjavaslat, Gulyás szerint erre azért van szükség, hogy egyszerűsödjön az ügyintézés, és további leépítések lehessenek az állami bürokráciánál;
  • Ukrajna a magyar kormány szerint nem teljesítette a szükséges feltételeket a csatlakozási tárgyalásokhoz, ezért egyelőre csak „privilegizált partnerséget” érdemes felajánlani, de az uniós csatlakozásról szóló tárgyalások megkezdésére Magyarország szerint nincs mód és lehetőség.

Kapcsolódó friss hírek