Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Leszavazták a fideszesek, nem lesz tájékoztatás a kórházak higiéniai állapotáról

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én.
Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én. Fotó: Bankó Gábor

„Pintér Sándor belügyminiszter és a fideszes képviselők gyáván megfutamodtak az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának mai, rendkívüli ülése elől” – számolt be online sajtótájékoztatóján a bizottság elnöke, Varga Zoltán DK-s képviselő.

A fideszes bizottsági tagok állítólag azért szavaztak nemmel, mert szerintük

fölösleges politikai hisztériakeltés lett volna a meghallgatás.

Varga az ülést azért hívta össze, hogy magyarázatot kapjanak „az állami kórházakban tomboló, több ezer beteg halálához vezető higiéniai válságra”.

A DK úgy véli, a kórházi fertőzéseket szervezetten titkolták el, ezért a párt hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a rendőrségen – jelentette be az ellenzéki képviselő.

Varga Zoltánék álláspontja szerint a kórházakban tapasztalható higiéniai válságért és a fertőzésekben elhunyt betegekért kizárólag az Orbán-kormány a felelős. A politikus szerint a súlyos megszorítások miatt már az alapvető tisztasági intézkedésekre sem adnak elég pénzt az állami kórházaknak.

„Nincs pénz tisztítószerekre, a műtők fertőtlenítésére, sőt rendszeres rovar- és patkányirtásra sem az egészségügyben” – sorolta a problémákat Varga, hogy elmondhassa: a szociáldemokrata fordulatra készülő Dobrev-kormány jelenthet majd ezekre megoldást.

Az állami kórházakban tomboló higiéniai válságért és a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért kizárólag az Orbán-kormány a felelős.

Pintér Sándor belügyminiszter és a fideszes képviselők gyáván megfutamodtak az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának mai, rendkívüli ülése elől.Nem hagyjuk annyiban. Feljelentést teszünk a tömeges kórházi fertőzések miatt!Kövesd élőben, és oszd meg Varga Zoltán, A DK országgyűlési képviselőjének és a Népjóléti bizottság elnökének sajtótájékoztatóját.🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Tuesday, October 31, 2023

Kapcsolódó friss hírek