Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Patkányok futkosnak a Szent János Kórház szülészetén

„Nagy segítség ez a magyar anyáknak!”

Patkányok futkosnak a Szent János Kórház szülészetén
Fotó: Facebook/Szent János Kórház

Mióta a sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át a Szent János Kórházból, az intézmény megüresedett helyiségeiben egyre több rágcsáló bukkan fel – írja a Naphíre.hu egy olvasó nyomán, aki fotót is készített az állami egészségügy legújabb címerállatáról.

Az informátor szerint a fotók a szülészet-nőgyógyászaton készültek, és a lap kérdésére a kórház kommunikációs vezetője is elismerte a helyzetet, megnyugtatva, hogy az ügyben megtették a megfelelő lépéseket.

Az Észak-budai Szent János Centrumkórház az esettel kapcsolatban azt írta: „Kórházunk – a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően – megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint fertőzöttség esetén a rágcsálók egyedi irtására. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik. 2023. július 1-től a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait, így a rágcsálók és rovarok elleni védekezés biztosítását is.”

Hozzátették: a mostani esetben az intézmény „azonnal értesítette a KEF-et, a szolgáltató pedig a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket”.

Kapcsolódó friss hírek