Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Sorra szűnnek meg a kezelések a magyar kórházakban, van, ahol 130 kilométert kell utaznia a betegeknek

Országszerte állnak le komplett osztályok, ellátások. („De legalább kormányozni tudnak.”)

Az egri Markhot Ferenc Kórház 2017. május 8-án.
Az egri Markhot Ferenc Kórház 2017. május 8-án. Fotó: MTI/Komka Péter

A Szent János kórház földbe állása után a Nemzeti Népegészségügyi Központ további 20 „kijelölő határozatot” jelentetett meg, amelyek az ország különböző egészségügyi intézményeinek, különböző osztályainak a részleges, vagy teljes leállását jelentik be 2023. decembertől, 2024. januártól – vette észre Kunetz Zsombor.

Az egészségügyi szakértő a Facebook-oldalán tette közzé a dokumentumokat, ezekből kiderül, hogy a Szent János Kórház nemcsak a belgyógyászati feladatát nem tudja részlegesen ellátni, hanem a komoly baleseti és az ittas sérültek ellátását sem vállalják.

Kunetz kiemeli a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórházat, ahol akadozik az arc- és szájsebészeti ellátás, a tüdőgyógyászati és légzésrehabilitációs fekvőbeteg-ellátás pedig idén szűnik meg.

A talán legdurvább változás a Heves Megyei Markhot Ferenc Centrumkórházhoz köthető, ott a szemészet ügyeleti ellátását nem tudják biztosítani,

ezért az ügyeleti időben érkező betegeknek a 130 kilométerre lévő Debrecenbe kell utazniuk.

A hétvégén a Szent János Kórház botránya után az NNK frissítette a honlapját (amit hónapok óta nem tette meg) és…

Posted by Dr. Kunetz Zsombor MBA on Monday, January 8, 2024

A listán szerepel még a Komárom Esztergom megyei Szent Borbála Kórház is, ahol az urológia ügyeleteit és fekvőbeteg szakellátást nem tudják biztosítani, a Budapesti Szent Margit Kórházban pedig a gasztroenterológiai ellátásra, valamint és a gyomor- bélrendszeri vérzés miatt érkező betegeket nem tudják fogadni.

Kunetz Zsombor megjegyzi, ezzel nincs vége az új évben bejelentett részleges vagy teljes kórházi- és szakrendelői leállásoknak, tavaly ugyanis összesen 113 határozatot publikáltak (a valós szám ennél magasabb lehet).

Kapcsolódó friss hírek