Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Este és hétvégén nem lehet szülni Jászberényben

Cserébe más időpontokban „bensőséges körülmények között” lehet.

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház épülete.
A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház épülete. Fotó: Facebook/Jászberényi Szent Erzsébet Kórház

Szeptember elsejéig nem lehet szülni délután 4 és reggel 8 óra között, illetve hétvégén a jászberényi kórházban, és ekkor az intézmény gyermekosztálya sem fogad betegeket – derül ki a Telex birtokába került dokumentumból. A városban és a környéken élők az ügyeleti időben Szolnokon, Cegléden, Kistarcsán vagy Hatvanban kapnak ellátást.

A dokumentum szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház július 20-án értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot arról, hogy a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán az ott történt „személyi változások miatt” július 24-től szeptember 1-ig csak hétköznapokon és csak 8-16 óra között tud ellátást nyújtani. Emiatt a szülészet sem tud ezen az időponton kívül működni. Az ellátási rend ideiglenes átalakítását a Telex kérdésére az Országos Kőrházi Főigazgatóság (Okfő) is megerősítette.

Bensőséges körülmények, azok vannak

A korlátozás hétfő délutántól lép életbe, erről a kórház oldalán ma délelőtt még nem volt olvasható semmi. Ellenben – ironikus módon – „Családbarát szülészet” címmel 2022 nyara óta a kezdőoldalon hirdetik, hogy kialakítottak a szülészeti osztályon két baba-mama-apa központú szobát, ahol a szülők „bensőséges körülmények között ismerkedhetnek a kis jövevénnyel”.

Kapcsolódó friss hírek