Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

A ruszkibérenc, Magyarországot a német nagytőkének és a kínai gyarmatosítóknak kiárusító Fidesz frakcióvezetője: Magyarország függetlenségét minden eszközzel meg kell óvni a külföldi befolyásszerzési kísérletektől

RövidenRöviden
Orbán Viktor (k) az elhúzódó háború miatt kialakult európai gazdasági válságról, a háborús inflációról és az energiaárak alakulásáról ad tájékoztatást a Fidesz és a KDNP-frakciónak a parlamentben 2022. július 11-én.
Orbán Viktor (k) az elhúzódó háború miatt kialakult európai gazdasági válságról, a háborús inflációról és az energiaárak alakulásáról ad tájékoztatást a Fidesz és a KDNP-frakciónak a parlamentben 2022. július 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország függetlenségét minden eszközzel meg kell óvni, a külföldi befolyásszerzési kísérleteket pedig meg kell akadályozni

– hergelődött Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az állami Kossuth rádió Vasárnapi újság című propagandaműsorában.

Kocsis Máté jelezte: az Országgyűlés őszi ülésszakán „az ország függetlenségét megóvó” (nem röhögte el magát – a szerk.) törvénycsomagot kívánnak benyújtani! Ennek célja, hogy azokat – a sok esetben álcivil – szervezeteket, amelyeket külföldről pénzelnek, valamint azokat a pártokat és személyeket, akik Karácsony Gergely környékén is felbukkantak, számon kérhesse a jövőben a törvény.

A frakcióvezető emlékeztetett rá, hogy 2022-ben amerikai és más forrásokból származó dollárokból és eurókból kampányolt a hazai baloldal. Szerinte 1990 óta abban konszenzus volt a pártok között, hogy külföldi befolyásszerző csoportok pénzéből, nyomásuknak eleget téve belpolitikai, közhatalmi pozíciókra nem vontak be forrást. De tavaly nyilvánvalóvá vált, hogy ez megváltozott és „a sokakban felháborodást keltő eset” után ezt meg kell fékezni.

Kocsis Máté szerint az ellenzéki további nyírása, immár „külföldi ügynöknek” bélyegzése tulajdonképpen csak a választási törvény kiterjesztése, miután a nem pártként induló szervezetekre jelenleg vonatkoznak a pártok gazdálkodását érintő jogszabályok, ami „nyilván a hatályos jogszabályi környezet kijátszása” – magyarázta.

A jövőben tehát azokra az „álcivil szervezetekre„, amelyek választáson indulnak, ugyanazok a szabályok vonatkoznának elszámolás, működés, elfogadható finanszírozás terén, mint a pártokra.

A frakcióvezető elmondta, hogy a törvény akár a politikai korrupcióellenes törvény nevet is kaphatná, hiszen szerinte külföldi, ismeretlen forrásból magyar baloldali politikusokat azért pénzelnek, hogy itthon hatalomhoz jussanak és a külföldi gazdasági csoportok gazdasági előnyökhöz jussanak az ország rovására!

Ezek is érdekelhetnek

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

A CÖF Bécsben próbálta kioktatni az ottani magyarokat arról, hogy miért rossz a Nyugat

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Karsai Dánielt szenvedésre ítélte a Fidesz a Parlamentben

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

7 propagandista távozott a Hír TV-től – minden cégvezető nagyon figyeljen, mostantól bárhol felbukkanhatnak!