Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Bulvár

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Az OTP feljelentette Karácsony Gergely mozgalmát: banális hibákon csúszhatott el a kamu adománygyűjtés

RövidenRöviden
Az OTP feljelentette Karácsony Gergely mozgalmát: banális hibákon csúszhatott el a kamu adománygyűjtés
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A Magyar Nemzet fideszes propagandalap azt írja, miután a NAV már egy ideje nyomoz Karácsony Gergely főpolgármester 99 Mozgalmának finanszírozása ügyében, most az OTP Bank is feljelentést tett. Ismert, ez volt az a kamu, senki által nem látott szervezet, amely több mint 500 millió forintnyi támogatást gyűjtött össze – Karácsony állítása szerint – „adománygyűjtő ládák útján” az ellenzék választási kampányára.

Csakhogy az OTP Bank időközben belső vizsgálatot rendelt el és kiderült: a bankjegyek, amiket Karácsony embere több részletben személyesen hordott be a mozgalom számlájára, döntő többségében csomagokban érkezhettek,

„újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat)”.

A pénzek több mint négyötöde ráadásul külföldi pénznemben, euróban és fontban érkezett a bankfiókba, ami szintén azt erősíti, hogy nem karácsonyista kisnyugdíjasok ládába dugdosott adományaiból tevődött össze a félmilliárd forint.

A Magyar Nemzet birtokába került OTP-s feljelentés állítólag azt is megemlíti, hogy „a ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el”, vagyis „a csomag típusú elhelyezés fizikailag kizárja a szóban forgó ládákba történő pénzek belehelyezését”, illetve a Karácsonyék által benyújtott jegyzőkönyvek szerint „két különböző adománygyűjtés alkalmával is pont ugyanannyi százeurós bankjegyet adakoztak”, amire elég kicsi a matematikai esély.

Az OTP feljelentésének indokolása azzal zárul, hogy

„felmerül a gyanú, hogy a 99 Mozgalom Egyesület által bankunk részére – forrásigazolás céljából – megküldött jegyzőkönyvek tartalma nem felel meg a valóságnak, ezáltal megtévesztették a bankot oly módon, hogy a befizetett összegek tényleges, valódi forrását nem jelölték meg, azt nem hozták a pénzintézet tudomására, ezáltal a bank nem tudott hitelt érdemlően meggyőződni a befizetett összegek valódi forrásáról”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Keményen lehúzza az OTP a készpénzbefizetőket – mutatjuk, kik a kivételek

300 milliárd forint uniós forrás érkezik Budapestre közvetlenül, hogy Orbánék ne lophassák el

Nekiesett a fővárosi Fidesz Karácsony Gergelynek

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése