Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Lemondott a fideszes választókerületi elnök, aki le akarta fizetni a Kétfarkúak jelöltjét

Ötmillió forinttal akarta elintézni, hogy a kutyapártos indulásával gyengítse a regnáló polgármester esélyeit.

Lemondott a fideszes választókerületi elnök, aki le akarta fizetni a Kétfarkúak jelöltjét
Fotó: Facebook/Lévai István Zoltán

A Válasz Online írta meg hétfőn egy birtokukba került hangfelvétel alapján, hogy Lévai István Zoltán, a 18. kerületi Fidesz-elnök ötmillió forinttal akarta megkenni a kutyapártos Aleva Mártát, hogy a nő induljon a 2024-es polgármester-választáson, gyengítve a regnáló DK-s polgármester, Szaniszló Sándor esélyeit.

A kutyapártos politikus a második találkozójukon azt is rögzítette, hogy havi 500 ezer forintos juttatásban állapodtak meg, ezt Lévai korrektnek nevezte. A fideszes volt annyira „okos”, hogy még belső információkat is megosztott Alevával, például arról is beszélt neki, hogyan lehet helyi vállalkozókat, úgynevezett „erős embereket” rávenni, hogy támogassák a kutyapártos jelöltet.

Lévai azt is elárulta, hogy a Mi Hazánk indulását jelenleg „inkább hasznosnak” ítéli a pártközpont, továbbá abba is beavatta kutyapártos partnerét, hogyan lehet néhány millió forintból „nemfideszes” Facebook-közösségeket építeni a propagandának. A fideszes vezető a szükséges aláírások összegyűjtésére is ismer trükköket, de mindezekre már nem lesz szükség, mert – mintegy elismerve a felvétel valódiságát – Lévait lemondatták tisztségéből:

„Dr. Lévai István Zoltán Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke a mai napon a választókerületi elnöki tisztségéről lemondott, a Fidesz párttagságát pedig megszüntette”

közölte a párt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Lévai a képviselői mandátumáról is lemond-e.

Kapcsolódó friss hírek