Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Ez még kell: a fegyverviselés szabályainak lazítását követeli a Mi Hazánk Mozgalom

Résztvevők a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés fáklyás felvonulásán a Jane Haining rakparton 2020. március 1-jén.
Résztvevők a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés fáklyás felvonulásán a Jane Haining rakparton 2020. március 1-jén. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kilencmillió idegbajos, mentális roncs országában – ahol egy sima közúti közlekedést is nehéz megúszni anélkül, hogy valaki ne akarná megregulázni a másikat – mi sem jobb ötlet, mint a Mi Hazánk Mozgalom javaslata, miszerint lazítani kell a fegyverviselés szabályain!

Orbán hasznos hülyéi, a szélsőjobboldali heccpárt két politikusa „a most uralkodó közfélelem” helyett a közbiztonság megteremtését, a fegyverviselés szabályainak lazítását követelte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Vékony Csongor, a párt budapesti elnöke szerint az illetékesek nem foglalkoznak kellő mértékben a romló közbiztonsággal, így meg kellene adni az embereknek az önvédelemhez való jogot! A politikus szerint ez közbiztonsági érdek is, hiszen „a támadók kiiktatásával ártatlan áldozatokat menthetünk meg”.

A Mi Hazánk nem a bűnözők, hanem a bűnüldözők és a tisztességes állampolgárok jogait helyezné előtérbe. Nem engedhető meg, hogy bármely esetben a bűnöző joga, érzékenysége előnyt élvezzen a tisztességes, dolgozó magyar emberek érdekeivel, jogaival szemben – hergelődött Vékony Csongor.

Hamvai Krisztián, a Mi Hazánk csepeli elnöke a sajtótájékoztatón pedig arról vartyogott, hogy

„a Covid-diktatúra idején a maszkhordás és a kijárási tilalom betartatására volt elég rendőr, a közbiztonság fenntartására úgy tűnik, hogy már nem”.

A helyzet szerinte azóta csak tovább romlott, ezt mutatta az újbudai rendőrgyilkosság vagy „a békés járókelőket rettegésben tartó antifa-terroristák” esete is.

Hogy a fegyverviselés szabályainak lazításával hogyan lehetett volna megelőzni az újbudai drogos támadó tettét, vagy hogy a külföldi antifa-verekedők incidensén mennyit javított volna, ha még lövések is dördülnek, az nem derült ki a demagóg szélsőjobbosok hatásvadász agymenéséből.