Bűnügy

Beleáll a Fidesz: támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni anélkül, hogy tartani kelljen a gyónáskori kitudódástól

Belföld

Magyar Péter: beépített emberek is vannak közöttünk, nem indulunk a megyei közgyűlési listákért

Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Nem engedték be az Egyesült Államokba Orbán kedvenc sportújságíróját, szerinte ezzel Magyarországot alázták meg

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke a Magyar Paralimpiai Bizottság egy évvel a párizsi paralimpia rajtja előtt a Francia Intézetben tartott sajtótájékoztatóján 2023. augusztus 28-án.
Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke a Magyar Paralimpiai Bizottság egy évvel a párizsi paralimpia rajtja előtt a Francia Intézetben tartott sajtótájékoztatóján 2023. augusztus 28-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Bánatos hangvételű Facebook-posztban panaszolta el Szöllősi György kormánypárti propagandista, Nemzeti Sport-főszerkesztő, hogy az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége megtagadta tőle a vízumot.

Szöllősi a chicagói magyar közösség meghívására vett volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, a 25., jubileumi Árpád-kupán, amelyet a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitott volna meg.

A Nemzeti Sport olvasóit pedig bejegyzése szerint azért érte nagy veszteség, mert így a propagandista nem írhat cikket a kontinensen kirobbant Messi-őrületnek a helyszínen tapasztalható részleteiről! Ráadásul Szöllősi találkozott volna a Philadelphia Union csapatában játszó magyar válogatott Gazdag Dániellel is, sajnos erről sem olvashatnak majd a magyar futballrajongók.

Nem utazhatok az USA-baA chicagói magyar közösség meghívására vettem volna részt az észak-amerikai magyarok…

Posted by György Szöllősi on Wednesday, September 13, 2023

Szöllősi György szerint vízuma megtagadása azért is „különösen érthetetlen”, mert „újságíróként és Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként” utazott volna a rothadó nyugatra.

Bejegyzése végén – amolyan Orbán-módra – ügyesen összemossa saját magát Magyarországgal, mintha tízmillió ember kudarcáról lenne szó:

„Nem a személyes sérelem fáj – bár eléggé mellbevágó, hogy persona non grata lettem az USA-ban és fontos lett volna a találkozás az amerikai magyar barátokkal, sporttársakkal –, hanem az a megaláztatás, amely így a hazámat és a nemkívánatosnak minősített sajtót, a média képviselőjét és a sportújságírócsaládot éri a szólásszabadság valamikori fellegvárának és élharcosának számító Egyesült Államok részéről”

– írja sértődötten Szöllősi, akit az amerikai nagykövetség döntése a hidegháborús időkre emlékeztet.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!