Bűnügy

Öngyilkos akart lenni egy férfi Kiskunfélegyházán, rendőrök mentették meg az utolsó pillanatban

Tech

Kiszivárgott: ennyit kell fizetni hamarosan a hirdetésmentes Facebookért és Instagramért

Bűnügy

Beteg állatok: homokot, kavicsot tömtek egy kisfiú szájába Borsodban, életveszélyes állapotba került

Nem engedték be az Egyesült Államokba Orbán kedvenc sportújságíróját, szerinte ezzel Magyarországot alázták meg

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke a Magyar Paralimpiai Bizottság egy évvel a párizsi paralimpia rajtja előtt a Francia Intézetben tartott sajtótájékoztatóján 2023. augusztus 28-án.
Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke a Magyar Paralimpiai Bizottság egy évvel a párizsi paralimpia rajtja előtt a Francia Intézetben tartott sajtótájékoztatóján 2023. augusztus 28-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Bánatos hangvételű Facebook-posztban panaszolta el Szöllősi György kormánypárti propagandista, Nemzeti Sport-főszerkesztő, hogy az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége megtagadta tőle a vízumot.

Szöllősi a chicagói magyar közösség meghívására vett volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, a 25., jubileumi Árpád-kupán, amelyet a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitott volna meg.

A Nemzeti Sport olvasóit pedig bejegyzése szerint azért érte nagy veszteség, mert így a propagandista nem írhat cikket a kontinensen kirobbant Messi-őrületnek a helyszínen tapasztalható részleteiről! Ráadásul Szöllősi találkozott volna a Philadelphia Union csapatában játszó magyar válogatott Gazdag Dániellel is, sajnos erről sem olvashatnak majd a magyar futballrajongók.

Nem utazhatok az USA-baA chicagói magyar közösség meghívására vettem volna részt az észak-amerikai magyarok…

Posted by György Szöllősi on Wednesday, September 13, 2023

Szöllősi György szerint vízuma megtagadása azért is „különösen érthetetlen”, mert „újságíróként és Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként” utazott volna a rothadó nyugatra.

Bejegyzése végén – amolyan Orbán-módra – ügyesen összemossa saját magát Magyarországgal, mintha tízmillió ember kudarcáról lenne szó:

„Nem a személyes sérelem fáj – bár eléggé mellbevágó, hogy persona non grata lettem az USA-ban és fontos lett volna a találkozás az amerikai magyar barátokkal, sporttársakkal –, hanem az a megaláztatás, amely így a hazámat és a nemkívánatosnak minősített sajtót, a média képviselőjét és a sportújságírócsaládot éri a szólásszabadság valamikori fellegvárának és élharcosának számító Egyesült Államok részéről”

– írja sértődötten Szöllősi, akit az amerikai nagykövetség döntése a hidegháborús időkre emlékeztet.

Ezek is érdekelhetnek

Elfogták a texasi férfit, aki lemészárolta öt szomszédját, miután rászóltak, hogy késő este ne lövöldözzön

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Varga Judit Dallasig szaladt, hogy keresztény erkölcsről és tanításokról magyarázzon

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta a boszniai szerb elnököt

Bohóc cipő, széf, díszdobozos pezsgő – fotó került elő Mészáros Lőrinc irodájáról

Kinek mit intézett a kormánya: Amerikába nehezebb, az oroszokhoz könnyebb lett vízumot szerezni