Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

10 ezer példányban, közpénzből fogja járatni jövőre a Nemzeti Sportot a kormány

Orbán Viktor miniszterelnök brit partnerével, Boris Johnsonnal folytatandó londoni találkozójára indul a Liszt Ferenc-repülőtérről 2021. május 28-án.
Orbán Viktor miniszterelnök brit partnerével, Boris Johnsonnal folytatandó londoni találkozójára indul a Liszt Ferenc-repülőtérről 2021. május 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hiába veszteséges a nemrég államosított Nemzeti Sport, a kormány annyira eltökélt a fenntartása mellett, hogy közpénzből, 10 ezer példányban fogja járatni jövőre – vette észre a K-Monitor a parlament honlapján elérhető jövő évi költségvetésben.

„Annak érdekében, hogy a megváltozott világpiaci körülmények ellenére a Nemzeti Sport print (offline) médiumként továbbra is megtartsa a széles olvasótáborát, továbbá a print napilap továbbra is első számú sportinformációforrás legyen a versenyszerűen és a sportot szabadidős tevékenységként űzőknek, a sport iránt érdeklődőknek új terjesztési csatornát (alternatív úton történő terjesztés) kezd kialakítani 2023-ban, melynek további fejlesztése szükséges 2024. évben is. A print termékek díjmentesen kerülnek az olvasókhoz (Sportegyesületek, sportklubok, ügyfélforgalommal bíró közintézmények és egyéb közintézmények) 10 000 példányban”

– olvasható az indoklásban. Magyarán miután országszerte beruházásokat függesztenek fel, vagy újabb adót vetnek ki a megtakarításokra, a Nemzeti Sportra azért mégiscsak jut közpénz.

„Ahhoz, hogy a jövőben minél nagyobb közösséget érjen el az oldal és ezzel az alapvető célként megfogalmazott közszolgálatiság teljesüljön, a Nemzeti Sport további online fejlesztése szükséges. Az N.S. Média működésének biztosítására 2024. évben 1 milliárd 338 millió 300 ezer forint áll rendelkezésre” – írják.