Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Lázár János Horthy Miklósról: „kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona”

Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.
Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos. Fotó: Facebook/Lázár János

Koszorúzással, zászlókkal és vasútállomási épület átadásával ünnepelték Horthy Miklós újratemetésének 30. évfordulóját vasárnap szülőfalujában, Kenderesen.

Az eseményen beszédet mondott a Horthy Miklós és fia, Horthy István emléke előtt fejet hajtó Lázár János építési és közlekedési miniszter is, aki a Telex tudósítása szerint úgy méltatta az erősen vitatott megítélésű egykori kormányzót:

kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona.

Lázár szerint Horthy 1919-ben megmentette az országot attól a sorstól, amit „a nyugati nagyhatalmak” Magyarországnak szántak.

„Az objektív értékelés várat magára. Minél távolabb kerülünk időben 1920–1944-től, annál objektívebben tudjuk megítélni. (…) Rendkívül sok az érzelem a [Horthy megítéléséről szóló] kérdésben, sok idő kell, hogy ez a kép letisztuljon”

– magyarázta Lázár János, majd hozzátette, ő Antall József ’93 előtti mondásait tartja Horthyról mérvadónak.

A MÁV vezetőségét a napokban rendre utasító miniszter méltatta Horthy István korábbi MÁV-elnököt, Horthy Miklós idősebbik fiát is, akinek tiszteletére kiállítás nyílt az átadott épületben.

Kapcsolódó friss hírek