Egészségügy

Vegyszerrel mérgezett élelmiszert hívott vissza a Tesco

Belföld

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

Bűnügy

Kislányokat molesztálhatott egy vidéki katolikus iskola tanára, de a püspökség a botrányt kirobbantó tanítónőt akarja meghurcolni

Horthy Miklóst éltetve, zsidózva ünnepelt a Mi Hazánk Budapesten

Résztvevők a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés fáklyás felvonulásán a Jane Haining rakparton 2020. március 1-jén.
Résztvevők a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés fáklyás felvonulásán a Jane Haining rakparton 2020. március 1-jén. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Mi Hazánk Mozgalom mellett számos egyéb szélsőjobboldali szervezet a Szent Gellért téren vasárnap.

A rendezvényen a Mérce tudósítása szerint néhány százan vettek részt. A Szent Gellért téren beszédet mondott Novák Előd, aki Horthy szociális intézkedéseit, a nyugdíj- és társadalombiztosítási rendszerét méltatta, majd

budapesti díszpolgári címet és szobrot követelt az egykori kormányzónak.

A Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés résztvevői a XI. kerületi Szent Gellért téren 2020. március 1-jén.

A Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés résztvevői a XI. kerületi Szent Gellért téren 2020. március 1-jén.Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ipolybalog plébánosa, György Ferenc a felvidéki magyarok nevében megköszönte Horthynak a visszacsatolást, miután a jelenlevőkkel együtt elmondott egy miatyánkot.

A horthysta megemlékezők a beszédek után átvonultak a Szabadság hídon, volt, aki – Horthy mintájára – fehér lovon ült. A felvonulók 6 óra után megérkeztek a Szabadság téri Hazatérés Temploma elé, ahol zenés műsorral emlékeztek a kormányzóról.

A Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés résztvevői a XI. kerületi Szent Gellért téren 2020. március 1-jén.

A Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés résztvevői a XI. kerületi Szent Gellért téren 2020. március 1-jén.Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Mi Hazánk színpadát a Kossuth tér sarkában, az azóta áthelyezett Nagy Imre-szobor helyén állították fel. Novák Előd a pódiumra gárdistákat szólított fel „Adjon az isten – Szebb jövőt” felkiáltással. Utána ifj. Hegedűs Lóránt beszél arról, hogy Horthy rehabilitálása „társadalmi feladat”.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke „zsidó szembenézést” szorgalmazott, és azt állította, hogy a Tanácsköztársaság zsidó vezetőinek szerepe volt „Magyarország tönkretételében”, de azért hozzátette:

voltak jó zsidók is!

A szélsőjobboldali megmozdulást mintegy 60 fős antifasiszta tüntetőcsoport kísérte, ők „Gyilkos Horthy!” „Gyilkosok!”, illetve „Mocskos nácik” rigmusokat skandáltak a megemlékezők felé.

A rendőrök kordonokkal hermetikusan elválasztották egymástól a megemlékezés résztvevőit és az ellentüntetőket; rendbontás nem történt.

Ez is érdekelhet: Orbán Viktor is gyászolja Balsai István alkotmánybírót

Kapcsolódó hírek

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

Fordulat: Hadházy megszólalt Magyar Péterről, ez mindent megváltoztathat

„Szégyelld magad, Kósa Lajos!” Magyar Péter bevette a fideszes fővárost is

Pánik a Karmelitában, vasárnap egész nap üléseztek Rogánék

Tényleg blokkolják a térerőt Magyar Péter rendezvényein? Megszólalt a minisztérium és a rendőrség

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Kirúgták a munkahelyéről a Magyar Péter szombati tüntetésén felszólaló volt lelkészt

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!