Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Orbán úgy tudja, minden magyar család 181 ezer forint támogatást kap minden hónapban

De az még hagyján, mert „a fizetésen felül”!

Orbán Viktor kormányfő érkezik a közmédia óbudai székházához, ahol interjút adott a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorában 2023. január 13-án.
Orbán Viktor kormányfő érkezik a közmédia óbudai székházához, ahol interjút adott a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorában 2023. január 13-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Meg kell védenünk Brüsszellel szemben a magyar rezsicsökkentést – hergelődött a tizenhárom éve folyamatos harcban, „védekezésben” őrjöngő Orbán Viktor a Kossuth rádió szokásos péntek reggeli propagandaműsorában.

Orbán Viktor azt állította: az év első hét hónapjában a „kormány odaadott a családoknak” 1078 milliárd forintot rezsicsökkentés formájában. Minden magyar család 181 ezer forint támogatást kap minden hónapban a fizetésén felül, hiszen ennyivel magasabb lenne az energiaszámlája, ha nem lenne rezsicsökkentés.

A kormányfő, akinek strómanja mostanra 27 milliárdos luxusjachttal hecceli a magyarokat – miközben a legnagyobb energiacégek tulajdonosaként nyerészkedik a legszegényebbeken is – azt is tudni véli, hogy „Brüsszel sokallja a magyar rezsicsökkentést”, szerintük a magyar családoknak többet kellene fizetniük és „ránk akarja ezt kényszeríteni”!

Szerinte ugyanis a „brüsszelieknek” azért „szúrja a szemét” a magyar rendszer, mert európai összevetésben Magyarországon fizetik az emberek a legalacsonyabb áram- és gázárat, miközben szemben számos másik uniós országgal, amelyek politikusi többet fizettetnek az energiáért a polgáraikkal, Magyarországnak nincsenek saját olaj- és gázmezői. Az emberek pedig számon kérik a politikusaiktól, hogy ha Magyarországon meg tudják oldani a rezsicsökkentést, akkor náluk miért nem. Erre pedig Brüsszel „megtámad bennünket”, hogy a magyarok nem jól csinálják.

„Értem, hogy mi az ő problémájuk, de erre nem lehetünk tekintettel, meg kell védenünk Brüsszellel szemben a magyar rezsicsökkentést” – vezette le Orbán Viktor, az EU legmagasabb inflációjának kormányfője, aki

tizenhárom éve tartó „megvédéssel” azt tudta elérni, hogy mostanra Magyarország a második legrosszabb életszínvonalú ország az Európai Unióban.

Kapcsolódó friss hírek