Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Dohánylevelekkel teli zsákot cipelő idős asszonyra csapott le a NAV

Hazáig kísérték, majd jól leleplezték, többek között költségvetési csalás miatt is felelnie kell.

Kocsis Miklós tulajdonos (b3) beszél a Virginia dohányt törő mezőgazdasági munkásokkal a Fejértó Szövetkezet dohányföldjén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó határában 2017. szeptember 8-án.
Kocsis Miklós tulajdonos (b3) beszél a Virginia dohányt törő mezőgazdasági munkásokkal a Fejértó Szövetkezet dohányföldjén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó határában 2017. szeptember 8-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

A dohánytermés betakarítását ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, amikor több embert is lopáson kaptak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a több száz kilogramm dohányt lefoglalták, az elkövetőkkel szemben eljárás indult.

A NAV Bevetési Igazgatósága kedden azzal dicsekedett el, hogy az egyik esetben egy dohánylevelekkel teli zsákot cipelő idős asszonyra lettek figyelmesek a pénzügyőrök, hazáig kísérték, ahol kiderült, hogy a padláson tetőlécekre fűzve szárította a leveleket, amelyeket aztán a hálószobában és a fatárolóban dolgozott fel! Több mint kétszáz kiló dohánylevél került elő a lakásból.

Néhány nappal később a rendőrség hívta fel a NAV munkatársainak figyelmét egy 26 éves férfira, akinek házában dohányvágó állványt, fóliázó gépet, mérleget és darálót is találtak, a 84 kilogramm „fogyasztási dohány” és több mint nyolcvan kiló dohánylevél mellett.

A járőrök a dohánytermékeket lefoglalták, az elkövetőknek lopás, jövedéki törvénysértés és

költségvetési csalás miatt is

felelniük kell – húzta ki magát a NAV.

Felhívták a figyelmet arra, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vettek között értékesíthető közvetlenül; dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.

Kapcsolódó friss hírek