Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Annyi politikus adott át egy dűlőutat Tarcalon, hogy lelógtak róla

Úgy kellett már ez a dűlőút, „mint a koldusnak egy falat kenyér”, mondta egyikük.

Butta László, Tarcal polgármestere, Posta György, Tokaj polgármestere, Bánné Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, Wáberer György, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke, Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó Tünde, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke (b-j) a Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán Tarcal határában 2023. augusztus 2-án.
Butta László, Tarcal polgármestere, Posta György, Tokaj polgármestere, Bánné Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, Wáberer György, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke, Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó Tünde, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke (b-j) a Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán Tarcal határában 2023. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Vajda János

Nem kevesebb, mint hét potentátot mozgósítottak szerdán Tarcalon, hogy átadjanak egy frissen felújított három és fél kilométeres önkormányzati dűlőutat.

A Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében újjászületett dűlőút avatásán jelen volt

  • Butta László, Tarcal polgármestere;
  • Posta György, Tokaj polgármestere;
  • Bánné Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke;
  • Wáberer György, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke;
  • Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője;
  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter;
  • továbbá Szabó Tünde, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke.

És most mutatnánk Az Utat, amelyhez ennyi méltóságos kellett:

A Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút Tarcal határában az átadás napján, 2023. augusztus 2-án.

A Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút Tarcal határában az átadás napján, 2023. augusztus 2-án.Fotó: MTI/Vajda János

Dűlőút-átadás = FEJ-LŐ-DÉS!

Az „ünnepélyes dűlőútút-átadón” Gulyás Gergely azt hangsúlyozta, a kormány elkötelezett a térségben megvalósított vagy a megvalósításra váró helyi tervek és fejlesztések támogatása iránt, Tokaj-Hegyalja pedig, mint az ország egyik legszebb tájegysége, az ennek megfelelő elismertséget a következő években a turizmus területen is ki fogja vívni! Úgy látja,

a dűlőút átadása jól szimbolizálja azt a fejlődést, amelyet Tokaj-Hegyalja és Tarcal elért.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról magyarázott: az infrastrukturális fejlesztések, az út- és kerékpárút építések mellett az elmúlt években sokat bővültek és fejlődtek Tokaj-Hegyalja szálláshelyei és ehhez kapcsolódó szolgáltatásai is.

Négy-és ötcsillagos szállodák épültek, emellett folyamatos a szolgáltatások és a látnivalók fejlesztése és bővítése, Mádon például látogatóközpont, míg Tarcalon szüretelőház épült és folyamatban van a borutca kialakítása – sorolta a képviselő. Elárulta azt is, hogy Tokaj főutcája nyolcszáz(!) méter hosszan fog megújulni, emellett számos, ehhez hasonló terve van még a települések vezetőinek, valamint az itt élő embereknek.

„Ez a dűlőút fejlesztés annyira kellett a településünknek, mint a koldusnak egy falat kenyér”

– ragadtatta el magát Butta László, Tarcal független polgármestere. Megjegyezte, Tarcalnak eddig egy kilométernyi szilárd burkolatú önkormányzati útja volt, a programon belül pedig jelenleg három és fél kilométer úttal gazdagodott a település. Mint elmondta, a tervek szerint a pénzügyi keret maradványösszegéből további egy kilométernyi szilárd burkolatú út fog megépülni a Tokaji-hegyen lévő adótoronyig.

Kapcsolódó friss hírek