Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Időjárás

Akár 20 centi hó is hullhat a folytatásban, itt a pontos térkép

Gazdaság

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

Hány fideszes kell egy nyamvadt falusi útátadáshoz ma Magyarországon?

Délutáni dugó Nagyvenyimben.

RövidenRöviden
Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, Vargáné Kaiser Katalin polgármester, Szokolai László, az utca egyik lakója, Mészáros Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke (b-j) a Magyar falu program keretében megújult Bocskai utca átadásán a Fejér vármegyei Nagyvenyimben 2023. június 29-én.
Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, Vargáné Kaiser Katalin polgármester, Szokolai László, az utca egyik lakója, Mészáros Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke (b-j) a Magyar falu program keretében megújult Bocskai utca átadásán a Fejér vármegyei Nagyvenyimben 2023. június 29-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Felújítottak egy utat a Fejér megyei vármegyei Nagyvenyimben, ami szerencsésebb helyeken legfeljebb mínuszos hír lenne, nálunk viszont elképzelhetetlen az ilyesmi szalagvágós, fotózkodós nagyságosok nélkül.

A jeles eseményen fellépett Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, aki elmondta, hogy a kormány idén 75 milliárd forintot fordított a Magyar Falu Program keretében út- és járdafejlesztésekre.

Gyopáros szerint a településvezetők sokat panaszkodnak az uniós pályázatok túlzott bürokratikusságára, mert mire eljutnak a pályázat megírásától a megvalósításig, olyan sok idő telik el, hogy közben megdrágulnak az építőanyagok. Szavai szerint a Magyar Falu Program ehhez képest rendkívül gyors, a nyertesek kihirdetését követő öt nap múlva már megérkezik a települések számlájára az elnyert összeg!

Ilyen diadalmas traktusok után jöhetett is az útátadó, melyet az állami hírügynökség hat fotón örökített meg. Ezekről pedig kiderül, hogy Nagyvenyimben egy út átadásához legalább öt felnőtt (a már említett Gyopáros Alpár, Vargáné Kaiser Katalin polgármester, Mészáros Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Szokolai László, az utca egyik lakója), valamint egy természetesen elmaradhatatlan biodíszlet-kislány szükséges.

A rekordot egyébként még mindig egy három évvel ezelőtti átadás tartja, amikor is Egernél tizennyolcan tülekedtek a szalagnál, igaz, ott indokolt is volt a nagy létszám, hiszen egészen magas szintű közmű készült el: egy autóút.

Ezek is érdekelhetnek

Kubatov Gábor: kétszáznégy nap múlva véget lehet vetni a „rémálomnak”

Százból csak 6 fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

„Faszagyerek, igazi államférfi” – ezek Orbán Viktor legjobb tulajdonságai a fideszesek szerint

Kvíz: Ki mondta? Orbán Viktor vagy egy gyakorló elmebeteg?

A ruszkibérenc magyar kormányfő azt követeli, vegyék le az ukrán csatlakozás témáját a jövő heti EU-csúcs napirendjéről