Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Hadházy: őfelsége ellenzéke legitimálja a rendszert

Molnár Zsoltot, az MSZP Fidesz-tagozatát még meg is tapsolták Tusványoson.

Egy asztalnál a kormánypártok, valamint „őfelsége ellenzéke” képviselői Tusványoson.
Egy asztalnál a kormánypártok, valamint „őfelsége ellenzéke” képviselői Tusványoson. Fotó: Facebook/Nacsa Lőrinc

Úgy tűnik, egyes ellenzéki pártok hivatalosan is elfogadták a nekik kiosztott „őfelsége ellenzéke” szerepet, hiszen képviselőik lelkesen szerepeltek az állampárt legfontosabb nyári eseményén, a Bálványosi Szabadegyetemen – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos a Facebook-oldalán.

A független parlamenti képviselőt az húzta fel, hogy csütörtökön a „Pártközi vitafórum választások előtt” címmel megrendezett eseményen egy asztalhoz ült Tusnádfürdőn Kocsis Máté (Fidesz), Molnár Zsolt (MSZP), Kanász-Nagy Máté (LMP), Brenner Koloman (Jobbik-Konzervatívok), valamint Nacsa Lőrinc (KDNP), vagyis

„végre nem csak Schiffer András játssza a díszbohóc szerepét, szépen el lehet bábozni a demokratikus vitákat, valójában mindenféle kockázat nélkül”

– értékelt a politikus, aki nemrég Orbán Viktorra hozta rá a frászt a Parlamentben.

ŐFELSÉGE ELLENZÉKEA Fidesz eddig leginkább azon igyekezett, hogy egy táborba terelje az ellenzéki pártokat (propaganda…

Posted by Hadházy Ákos on Friday, July 21, 2023

Hadházy szerint a díszellenzék „alapvetően fontos része a rendszernek”, hiszen nagyon fontos fenntartani azt a látszatot, hogy elvileg le lehet váltani választáson a kormányt.

Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy éppen ezért ezekben a hibrid rezsimekben az ellenzékiséget komolyan gondoló politikusnak mindennapos, folyamatos dilemmát kell jelentenie, hogy akár a legjobban végzett munka is csak a hatalmat legitimizálja. „Hiszen a hatalom mutogathat rá (rám is), hogy na ugye, ez is pofázhat nyugodtan, hiszen itt szabadság van” – írta bejegyzésében a képviselő, megemlítve, hogy a kedvenc része „az úgynevezett vitáról” szóló tudósításban az, hogy „az MSZP-s Molnár Zsolt nagy tapsot kapott a közönség soraiból, amikor azt mondta, pártjával nem támogatják a migránskvótát, jó dolognak tartják a déli határkerítést, a hatósági árakat, és támogatnák az atomenergiát is”.

„Tetszik érteni, ők már annyira lojálisak az állampárthoz, hogy egy sor kulcskérdésben nem is akarnak szembe menni vele. De ha ennyire egy hullámhosszon vannak, akkor minek egyáltalán külön indulni?”

– tette fel a kérdést Hadházy Ákos.

Kapcsolódó friss hírek