Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Ruszin-Szendi Romuluszt leváltása után a hadsereg állományából is kitették

Orbán Viktor miniszterelnök (j) a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveleti Vezetési Irányító Központban, Székesfehérváron, ahol tájékozódott a Magyar Honvédség védelmi képességeiről 2023. március 6-án. Mellette Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b).
Orbán Viktor miniszterelnök (j) a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveleti Vezetési Irányító Központban, Székesfehérváron, ahol tájékozódott a Magyar Honvédség védelmi képességeiről 2023. március 6-án. Mellette Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Április 26-án menesztették hivatalából Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. Helyét az akkor szintén altábornagyi rangban lévő Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetője vette át.

A hvg.hu friss értesülései szerint Ruszin-Szendi június végén a honvédségtől is távozott. A lap emlékeztet, a leváltott vezető májusban volt 50 éves, tehát bőven fölötte volt annak a 45 éves korhatárnak, amit „fiatalítás” címén húztak meg a tömeges elbocsátások előtt.

A Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter ötletére levezényelt folyamatot sokan politikai tisztogatásnak vélik, amelyben korábban Ruszin-Szendi több „saját embere” is elvérzett.

Hogy Ruszin-Szendi Romulusz hol folytatja pályafutását, az egyelőre nem világos. A hvg.hu szerint a korábbi vezérkari főnök már hónapok óta készülhetett a leváltására és a honvédségből való végleges távozására is. Állítólag tervben volt, hogy Washingtonban kap megbízatást, majd egy afrikai ország magyar nagykövetségével hozták szóba. Később arról terjedtek hírek, hogy Ruszin-Szendi az ankarai magyar külképviseletet vezetné, de úgy tűnik, oda találtak egy nála alkalmasabb jelöltet.

Kapcsolódó friss hírek