Szalay-Bobrovniczky Kristóf megkérte a fiatalokat, hogy lépjenek be a hadseregbe

A honvédelmi kaszinóficsúr nagyon szeretné már a harctéren látni mások gyerekeit.

Azt az ajánlatot tettem a fiataloknak, hogy lépjünk szövetségbe, csatlakozzanak egy olyan haderőhöz amely a bátrak hadereje

– mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf milliárdos kaszinótulajdonos, honvédelmi miniszter a Facebookon vasárnap közzétett videóban.

A miniszter a megélhetési válság közepén elújságolta, hogy a magyar haderő eszközrendszerében is megújul: új szárazföldi eszközök, új légvédelmi és légierős eszközök érkeznek ahhoz az operett honvédelemhez, amely még Novák Katalin férjéből is öt hét alatt alezredest csinál.

„Arra kértem a magyar fiatalokat, abba a szövetségbe hívtam őket, hogy csatlakozzanak egy olyan közösséghez, amely adja az összetartozás örömét, a kiképzettség önbizalmát, az életen át tartó barátokat, társítva egy nagyon komoly és versenyképes juttatási rendszerrel. Várunk mindenkit a magyar hadseregbe, mert mi készen állunk. Te is készen állsz?”

– tette fel a kérdést a miniszter egy kezdő Instagram-motivátor infantilisségével.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a videóban arról beszélt, hogy a Magyar Honvédségnél elkezdődött a fiatalítás, várják a friss erőt, éppen ezért egy egész éves, elsősorban a fiatalokat toborzó kampányba kezdenek.

Míg a baloldal leépítette a haderőt, addig Magyarország mostani kormánya megbecsüli a katonákat és modern hadsereget épít. Ez különösen fontos, hiszen a veszélyek korát éljük, a szomszédunkban háború dúl, a békéhez pedig erő kell – magyarázta annak a kormánynak a politikusa, amelyik folyamatosan az ellenzéket vádolja azzal, hogy harcolni akarja küldeni a fiatalokat.

Kapcsolódó hírek