Baleset

Tragikus baleset Földes és Báránd között: két kisbusz ütközött össze

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Novák Katalin aláírta a státusztörvényt, és felmondta a Fidesz-propagandát

Szerinte ez a törvény nem az a törvény, és most már kapja össze magát az ellenzék és az EU!

RövidenRöviden
Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én.
Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Országgyűlés által elfogadott új pedagóguséletpálya-törvény tartalmilag más, mint amely tiltakozást váltott ki, és biztosítja a köznevelési rendszer működőképességének fenntartását és megteremti a béremelés alapját – magyarázta Novák Katalin fideszes köztársasági elnök a Sándor-palota honlapján megjelent közleményében.

Az államfő jelezte: az Országgyűlés által elfogadott törvényt csütörtökön aláírta, és elrendelte annak kihirdetését.

Novák Katalin azt állította: a sokak által joggal kifogásolt, eredetileg vitára bocsátott úgynevezett „státusztörvény-tervezet” leginkább vitatott pontjai az elfogadott jogszabályban már nem vagy érdemi módosítással szerepelnek.

„Ez a törvény tehát tartalmilag már más, mint az, amely a tiltakozást kiváltotta. Ezért, áttanulmányozva a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény szövegét és mérlegre téve a mögötte meghúzódó törvényhozói szándékot, úgy ítélem meg, hogy az új törvény biztosítja a köznevelési rendszer működőképességének fenntartását, egyértelmű kereteket biztosít, és megteremti a béremelés alapját”

– magyarázta Orbán Viktor köztársasági elnöke, aki még soha semmilyen, az egykori párttársai által áterőltetett törvényben nem talált kifogást: a katás adózók ellehetetlenítésétől kezdve a sztrájkolás korlátozásáig mindig, mindent rendben talál.

Novák ezután még ráerősített az aktuális Fidesz-narratívára, miszerint a baloldal miatt nem keresnek 800 ezer forintot a tanárok. Azt kérte „a magyar politikai élet minden szereplőjétől és az uniós intézményektől”, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a magyar pedagógusok érdemi béremeléséhez szükséges források mihamarabb rendelkezésre álljanak – ami különösen érdekes kérés a tekintetben, hogy állítólag szuverén ország vagyunk, tizenhárom éve „erős kormánnyal”, de most mégis mástól kell kérni a pedagógusok megbecsülését?

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

K. Endre megint posztolt és fenyegetőzik: lejárató propagandáról, istentelen gyűlölködőkről ír

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Felfüggesztik a Kúriai Döntések című folyóirat kiadását, amiben a kegyelmi botrányt kirobbantó határozat is megjelent

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Bayer Zsolt beleszállt Balog Zoltánba – ő is megy a levesbe?