Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

„Az Európai Parlamentben képzelem el a jövőmet.”

Varga Judit igazságügyi miniszter.
Varga Judit igazságügyi miniszter. Fotó: Facebook/Varga Judit

Lemond igazságügyi miniszteri posztjáról Varga Judit, írta meg a Magyar Nemzet szerdán akként tálalva a Völner-botrányban is előkerült miniszter hátralépését, hogy máshol van most szükség rá: Varga vezetheti a Fidesz listáját a 2024-es EP-választáson.

A lap értesülését az igazságügyi miniszter nem kívánta megerősíteni, „mert erről még a Fidesz elnökségének is döntenie kell”, de mivel a Magyar Nemzet egyfajta üzenő füzet Orbán Viktor és a Fidesz között, tekinthető készpénznek, fentről jött elrendelésnek a hír.

Varga a propagandaújságnak arról magyarázott: nem titok, hogy a magyar érdekekért elkötelezetten dolgozó állami vezető volta eddig is, de erre a kampányra sokkal jobban fel kell készülni, mint korábban. A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretne aktív szerepet vállalni.

„Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni”

– mondta a Pegasus megfigyelési ügyben is erősen sáros miniszter.

Kapcsolódó friss hírek