Közlekedés

Megszólalt a MÁV, miután az osztrákok levágták a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról

Bűnügy

Börtönőrök életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat, őrizetbe vették őket

Baleset

Traktorral felborult és meghalt egy férfi Baranyában

Orbán Viktor: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a családokat, a nyugdíjasokat

Nyilván, azt.

RövidenRöviden
Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorban 2022. július 15-én.
Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorban 2022. július 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Brüsszelből azt javasolják, hogy „lényegében tegyük tönkre” a magyar gazdaságot, az embereket, a családokat, a nyugdíjasokat. Amit kérnek, az megszorítás – kente megint másra a saját gazdaságpolitikájának kudarcát Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli propagandaműsorában.

Orbán állította, ha nem lenne háború, akkor a jövő évi egy sokkal boldogabb költségvetés lenne, „de így sem lehetünk vele elégedetlenek, mert mindent, ami fontos a számunkra, azt meg tudjuk védeni” 2024-ben, a háború ellenére is. Arról ezúttal is mélyen hallgatott, hogy a magyar gazdaság már a háború előtt elindult a lejtőn, még Matolcsy György szerint is „a saját döntéseink miatt” van szarban a haza.

A kormányfő mindenesetre fölhomályosított: háborús idők vannak, védekezni kell, meg kell védeni a munkahelyeket és a nyugdíjak értékét, mert a nyugdíjasok nem tudnak pluszmunkával magukon segíteni! „Ezért fordultak szembe a nyugdíjasok az egész baloldallal és váltak tulajdonképpen a nemzeti tábor híveivé, és támogatják a nemzeti gazdaságpolitikát” – magyarázta el a választások előtt rendre lealamizsnázott, legkiszolgáltatottabb szavazóbázisa lényegét.

De azért a családok felé is kegyet gyakorolt: meg kell védeni a családokat is, hiszen a gyerekek nevelése mindig komoly költség és a családok „megérdemlik, hogy a kormány megvédje őket”. Tehát a 2024-es büdzsé egy védelmi költségvetés – jelentette ki Orbán Viktor, aki bár kormányzását hatalmas sikernek szereti láttatni, tizenharmadik éve más sem csinál, mint ellenséget gyárt, harcol és védekezik – a lényeg, hogy mindig valami külső erő a hibás.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor elutazott

Orbán: „Az idősek számíthatnak ránk!” – Nyugdíjasok: „Ez egy vicc”

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta a boszniai szerb elnököt

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején