Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Szakad a forint, miután Matolcsy a kormányra borította a szarosvödröt

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2019. évi üzleti jelentéséről és beszámolójáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2019. évi üzleti jelentéséről és beszámolójáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben hétfő kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Az euróhoz képest a forint árfolyama 413,50-ig romlott fél hétre a reggel hét órakor jegyzett 409,29 forintról. Az euró jegyzése a nap során 408,52 forint és 413,83 forint között mozgott.

A svájci frankhoz viszonyítva a reggeli 413,80 forintról 418,04 forintig gyengült az Orbán-kormány és az MNB által hathatósan elinflált magyar fizetőeszköz, a dollár jegyzése pedig 387,10 forintról 393,44 forintra szökött.

Matolcsy: „A szocializmusba nem érdemes visszamenni”

Mai hír volt, hogy Matolcsy György „keményen” nekiment a kormány kudarcos gazdaságpolitikájának az Országgyűlés Gazdasági bizottságának ülésén.

A jegybankelnök többek között arról beszélt, hogy Magyarország mostanra válságközeli helyzetbe került, méghozzá „a saját döntéseink miatt”, valamint immár azt is mondta, hogy az ársapkák okozzák az inflációs többletet.

A szokatlanul lesújtó kritika meghallgatható az RTL.hu felvételén: