Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Varga Mihály elmondta, háborús időkben milyen költségvetésre van szükség

És ki nem tudná jobban, mint az Európa-rekorder infláció pénzügyminisztere?!

Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024-es költségvetési törvényjavaslatról és annak tárgyalási rendjéről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2023. május 30-án.
Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024-es költségvetési törvényjavaslatról és annak tárgyalási rendjéről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2023. május 30-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz – magyarázta Varga Mihály kedden Budapesten az Országházban.

Az Európa-rekorder magyar infláció pénzügyminisztere úgy okoskodott: háborús időkben olyan költségvetésre van szükség, amely garantálja hazánk biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, ezért a jövő évi büdzsé fókuszában a rezsivédelem és a honvédelem megerősítése áll!

A pénzügyminiszter azt mondta: háborús időkben kiemelten fontos a stabilitás és a tervezhetőség, ezért a 9 éve bevezetett gyakorlat szerint még nyáron az Országgyűlés elé terjesztették a következő évi költségvetést.

Hogy mindennek a formaságnak mi értelme, azt nem tudni, lévén a „rendeleti kormányzással”, vasárnap éjfélkor aláírt átcsoportosításokkal, komplett szektorok ad hoc megsarcolásával gyakorlatilag folyamatosan változik a költségvetés – mikor milyen politikai tűzoltáshoz kell hozzáigazítani a számokat.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz