Kultúra

Tömeges kirúgás kezdődött a Petőfi Rádiónál, a zenei szerkesztő is ment a levesbe

Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Baleset

Traktorral felborult és meghalt egy férfi Baranyában

Varga Mihály elmondta, háborús időkben milyen költségvetésre van szükség

És ki nem tudná jobban, mint az Európa-rekorder infláció pénzügyminisztere?!

RövidenRöviden
Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024-es költségvetési törvényjavaslatról és annak tárgyalási rendjéről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2023. május 30-án.
Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024-es költségvetési törvényjavaslatról és annak tárgyalási rendjéről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2023. május 30-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz – magyarázta Varga Mihály kedden Budapesten az Országházban.

Az Európa-rekorder magyar infláció pénzügyminisztere úgy okoskodott: háborús időkben olyan költségvetésre van szükség, amely garantálja hazánk biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, ezért a jövő évi büdzsé fókuszában a rezsivédelem és a honvédelem megerősítése áll!

A pénzügyminiszter azt mondta: háborús időkben kiemelten fontos a stabilitás és a tervezhetőség, ezért a 9 éve bevezetett gyakorlat szerint még nyáron az Országgyűlés elé terjesztették a következő évi költségvetést.

Hogy mindennek a formaságnak mi értelme, azt nem tudni, lévén a „rendeleti kormányzással”, vasárnap éjfélkor aláírt átcsoportosításokkal, komplett szektorok ad hoc megsarcolásával gyakorlatilag folyamatosan változik a költségvetés – mikor milyen politikai tűzoltáshoz kell hozzáigazítani a számokat.

Ezek is érdekelhetnek

Megszorításokra készülhet a kormány, de a Fidesz máris „Brüsszelre” és a „baloldalra” mutogat

Varga Mihály lemondott egyetemi kuratóriumi elnöki tisztségéről, ám a távozása okáról mélyen hallgat

Kocsis Máté, miután Varga bedöntötte az OTP árfolyamát: az csak a pénzügyminiszter magánvéleménye volt, hogy emelni kell a bankadót

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Varga Mihály a „kimaradunk belőle” háborúra és a „felmentést kaptunk” szankciókra kente, hogy változtatni kell a költségvetésen

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat