Baleset

Traktorral felborult és meghalt egy férfi Baranyában

Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Közlekedés

Megszólalt a MÁV, miután az osztrákok levágták a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról

Pataky Attila: „Én Orbán Viktor-fan vagyok, amíg békét akar, megyek vele előre”

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Pataky Attila a TV2 Mokka című műsorának 2022. március 15-i adásában.
Pataky Attila a TV2 Mokka című műsorának 2022. március 15-i adásában.

Hosszú interjút adott a kormánypárti Mandinernek Pataky Attila Edda-frontember, UFO-hívő celeb, aki köztudottan nagy rajongója Orbán Viktornak.

A beszélgetés kitér a szomszédban dúló háborúra is, ezzel kapcsolatban Pataky természetesen a magyar kormány narratíváját mondja fel, sőt még rá is tesz egy lapáttal. A zenész ugyanis elárulta, dalt is írt a háborúról „Ejnye, ejnye, Amerika” címmel, miután elolvasta Csák János kulturális és innovációs miniszter könyvét, Az amerikai géniuszt.

Pataky Attila oroszpártiságát alátámasztva felidézi, hogy az Egyesült Államok hány háborúban vett részt eddig, majd rácsatlakozik a Kreml-féle propagandára:

„És most megint itt van, a szomszédunkban. Mit keres az Egyesült Államok Ukrajnában?”

Az Edda énekese – folytatva az orosz propagandát – tudni véli, hogy az Egyesült Államok nyolc-tíz éve készült erre a háborúra, minden eszközzel uszította az ukránokat és provokálta az oroszokat. „Nem véletlen, hogy Ukrajnában az utóbbi években elképesztő atrocitások érték az orosz kisebbséget” – teszi hozzá Pataky, aki úgy tűnik, rendjén valónak érzi egy gyengébb(nek vélt) szomszédos ország lerohanását.

Szóba került Pataky nagy Orbán- és Fidesz-imádata is, ezzel kapcsolatban először leszögezi:

„Én Orbán Viktor-fan vagyok. Orbán Viktor Ukrajnában is békét akar. Nekem van két csodálatos fiam, egy gyönyörű leány­unokám és egy tündéri feleségem. És százaknak, ezreknek és milliárd embernek ugyanígy. Tehát amíg Orbán Viktor békét akar, megyek vele előre.”

Majd felidézi, hogy egy nem kormánypárti újságíró nemrég megkérdezte tőle, miért imádja annyira a Fideszt. Pataky Attila erre azt felelte, „baromi egyszerű a dolog, amit a Fidesz mond, azt értem, tőletek viszont megrettenek, mert csak ártani akartok, káoszt teremteni, szembementek a világ teremtett rendjével”.

A zenész mindezt egy kanadai példával igyekszik magyarázni, szerinte ugyanis amióta az észak-amerikai országban legalizálták a marihuánát, „tele van mentális betegekkel, és elképesztő szintű a bűnözés”. De nem kell félnünk, Pataky Attila szerint mi nem fogunk a „beteg Nyugat” sorsára jutni, nekünk ugyanis „dolgunk van itt, a Kárpát-medencében”.

Ezek is érdekelhetnek

Pataky Attila általános iskolás tananyag lett

Pataky: Nem értem, Gyurcsány hogyan lehet még szabadlábon

Pataky Attila Orbán Viktoros pólóban méltatta az újrazenésített Nemzeti Dalt a TV2-n

Érkezik a Showder Klub új évada, már megvan a dátum

Betiltaná a 18 év alattiak számára az energiaitalt a Fidesz-KDNP

Pataky Attila tiszteletbeli székely lett