Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Kigyulladt egy társasház Zalaegerszegen, többen füstmérgezést szenvedtek

Kigyulladt egy társasház Zalaegerszegen, többen füstmérgezést szenvedtek
Fotó: Facebook/Zalai utak királyai

Több mint húsz embert kellett kimenekíteni az otthonából, nyolcan enyhe füstmérgezést szenvedtek, miután szombat délután kigyulladt egy zalaegerszegi társasház, a lángok pedig a szomszédos épületre is áterjedtek; a polgármester segítséget ajánlott a károsultaknak.

A katasztrófavédelem közlése szerint nem sokkal öt óra előtt, a Holub József utcai háromszintes épület egyik első emeleti lakásában csaptak fel a lángok. A tűz a homlokzaton keresztül gyorsan továbbterjedt, elérte a felsőbb szinteket és a tetőteret, valamint a házzal egybeépült egyik szomszédos társasházat is.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak az épülethez, amelyből a rendőrök segítségével több mint húsz embert és két kutyát hoztak ki. Nyolcan könnyebb füstmérgezést szenvedtek.

‼️ Kigyulladt egy társasház Páterdombon ‼️Reméljük senki nem sérült meg, mindenki vigyázzon magára!📸: Zalai utak királyai csoport

Posted by 8900 on Saturday, May 6, 2023

A jelentős nagyságú területen égő lángokat hét óra körül sikerült elfojtani, de az utómunkálatok és a tető bontása miatt tovább tart a védekezés. A két társasházban összesen 16 lakást érintett a tűz és a füst – egy lakás teljesen kiégett –, egy harmadik társasház lakásait pedig az oltás miatti víz érte el.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere azt közölte, az önkormányzat kinyittatta a páterdombi városrész közösségi házát, ahol a kiköltöztetett lakóknak ideiglenesen helyet biztosítanak. A 16 lakásban összesen 49-en élnek, közülük egy házaspár kért segítséget, őket egy apartmanban szállásolták el, a többi lakó családtagoknál, rokonoknál tölti az éjszakát.

Az MTI helyszíni információi szerint a tüzet vélhetően egy elektromos töltő okozta.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró