Szikora Róbert: Amit Ferenc pápa mond, olyan, mintha Krisztus mondaná

Szikora Róbert: Amit Ferenc pápa mond, olyan, mintha Krisztus mondaná
Fotó: Facebook/Szikora Róbert és az R-GO

Szikora Róbert csodának tekinti Ferenc pápa magyarországi látogatását ebben a nehéz időszakban – fejtegette a hithű orbánista a Blikknek, hozzátéve: a katolikus egyházfő (akit korábban csak demens vénemberként emlegetett a mostanra megtért Bayer Zsolt is) ittjárta az országnak és a kereszténységnek is megtiszteltetés.

„Ahol tudunk, természetesen ott leszünk. Krisztusnak a földi helytartójáról beszélünk. Nem egy argentin emberről, hanem számunkra a szentatya az a szent atya. Amit ő mond, az olyan, mintha Krisztus mondaná”

– magyarázta a lapnak Szikora a pápalátogatásokhoz kapcsolódó programokról, megjegyezve, hogy természetesen részt vesz a pápai misén is. Az R-GO frontembere elárulta, gyermekkorában is fontos volt neki a vallás.

„Megszületésem után négy nappal lettem megkeresztelve, négy napot voltam Jézus Krisztus nélkül ezen a Földön. És utána mint minden külvárosi srác abban az időben, jártam hittanra, jártam templomba. De azért az embernek felnőtt fejjel újra meg kell térnie. Újra azt kell mondani Istennek, hogy »Itt vagyok, újra itt vagyok, és sok bűnt elkövettem, de tudom, hogy te mennyire szeretsz minket, és tudom, hogy te eltörlöd a bűnöket, mint ahogy egyszer már eltörölted. És az az egyszer az örökre szól.« Ez a többszörös megtérés kell, hogy legyen az ember életében”

– idézte a Blikk a saját bevallása szerint minden nap templomba járó Szikorát.

„A templomba lehet menni délelőtt meg délután, de a szentmisére kell menni. Ott van az átváltoztatás. Az egész misének az a lényege. Sok más lényege van, hogy a régi levelekből olvasunk, és beszél a pap, de az igazi lényeg az a szentmisén, amit sehol máshol nem lehet megtenni, hogy Krisztus testét és vérét magadhoz veszed. Mindennap. Az életnek a kenyerét és a léleknek az italát”

– fogalmazott a muzsikus.

Hozzá hasonló fordulatszámon éli a katolikus hitet az öndefiníciója szerint „Fidesz-csicska” Nagy Feró is, aki a napokban Istennel való személyes kapcsolatáról vallott. A Fidesz-holdudvar további nagy formátumú előadóművészei, úgy mint Győzike vagy Tóth Gabi egyelőre nem tett vallomást a pápai vizit kapcsán, de remélhetőleg ami késik, nem múlik.

Ezek is érdekelhetnek