Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Orbán a pápának: Magyarországon a kereszténységnek nemzetmegtartó ereje van

Orbán Viktor miniszterelnök (j) köszönti Ferenc pápát a Szent György téren tartott fogadáson 2023. április 28-án. Középen Novák Katalin köztársasági elnök. A katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) köszönti Ferenc pápát a Szent György téren tartott fogadáson 2023. április 28-án. Középen Novák Katalin köztársasági elnök. A katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor a Sándor-palotában négyszemközti megbeszélést folytatott a háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra érkezett Ferenc pápával – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor a tárgyaláson felidézte: ahogy Alaptörvényünk is mondja, Magyarországon a kereszténységnek nemzetmegtartó ereje van!

Kereszténység nélkül ma Magyarország nem létezne – állította Orbán, hozzátéve: Magyarországnak szerinte akkor van jövője, ha a keresztény úton marad, a keresztény út pedig ma a béke útja.

Hogy Ferenc pápa erre mit reagált, az a kormánypropaganda közléséből nem derül ki, valószínűleg majd csak utólag, más forrásokból kapunk betekintést arra, hogy a katolikus egyházfő és az őt „demens vénemberező”, majd most hirtelen a legkeresztényibb arcát mutató Fidesz-szekta képviselői valójában milyen nexusban találkoztak egymással.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten