Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Novák Katalin megnézte a térképen, hogy áll most az orosz-ukrán háború

Hadműveleti, hadászati, harcászati tájékoztatás történt részére, helyzetre való tekintettel.

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka (j), Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke (b3), Szaszák János vezérőrnagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettese (b2), Schanda Tamás, az államfő kabinetfőnöke (b) és Kun Szabó István vezérőrnagy, a köztársasági elnök főhadsegédje (j2) a Sándor-palotában 2023. április 4-én.
Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka (j), Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke (b3), Szaszák János vezérőrnagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettese (b2), Schanda Tamás, az államfő kabinetfőnöke (b) és Kun Szabó István vezérőrnagy, a köztársasági elnök főhadsegédje (j2) a Sándor-palotában 2023. április 4-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka kedden hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét és Szaszák János vezérőrnagyot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettesét.

A megbeszélés után Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegéde a Sándor-palotában újságíróknak emlékeztetett rá: a köztársasági elnök kétheti rendszerességgel kap tájékoztatást a vezérkari főnöktől az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos kérdésekről. Hozzátette:

Ruszin-Szendi Romulusz a keddi megbeszélésen tájékoztatta a főparancsnokot a jelenlegi hadműveleti, hadászati, harcászati helyzetről, a háború állásáról, lehetőségekről!

Kun Szabó István elmondta azt is: a megbeszélésen a vezérkari főnök tájékoztatta a főparancsnokot a Magyar Honvédség helyzetéről, állapotáról, felkészültségéről, a katonák kiképzettségi szintjéről és az aktuális kiképzésekről.

Kapcsolódó friss hírek