Hamarosan vége a háborúnak: a KDNP vezetősége felkérte Hölvényi György európai uniós parlamenti képviselőt, hogy legyen a béke szószólója

Ma is nagyot alkottak a KDNP heréi.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a lakiteleki Hungarikum Ligetben tartott sajtótájékoztatón 2023. április 1-jén.
Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a lakiteleki Hungarikum Ligetben tartott sajtótájékoztatón 2023. április 1-jén. Fotó: MTI/Mészáros János

A Kereszténydemokrata Néppárt vezetősége felkérte Hölvényi Györgyöt, a párt európai uniós parlamenti képviselőjét, az Európai Néppárt frakciójának tagját, hogy legyen a béke szószólója – jelentette be Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető főtitkára szombaton Lakiteleken.

A párt Giesswein Sándor nevét viselő, a lakiteleki Hungarikum Ligetben zajló „szakmai összejövetelén” tartott sajtótájékoztatón Latorcai Csaba elmondta: a KDNP vezetősége a béke érdekében született döntés értelmében arra kérte Hölvényi Györgyöt, ismertesse az Európai Parlamentben a magyar Országgyűlés pénteken elfogadott „békéért kiáltó”, békepárti határozatát, amely az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója alkalmából született. És tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az Európai Néppárt térjen vissza a kereszténydemokrata alapító atyák örökségéhez, és álljon át a háború oldaláról a béke oldalára – tette hozzá.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a találkozó fontosságát hangsúlyozva kiemelte: a kereszténydemokrácia fontos értéket képvisel a magyar politikában. A Kereszténydemokrata Néppárt frakciója 19 képviselőjével a második legerősebb képviselőcsoport jelenleg az Országgyűlésben!

Ezek is érdekelhetnek