Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Szili Katalin belépett a KDNP-be

„Hazataláltam”, mondta a volt MSZMP-s, majd MSZP-s honanya.

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó beszél (b), mellette Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes (j), miután bejelentették, hogy Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez 2023. március 31-én.
Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó beszél (b), mellette Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes (j), miután bejelentették, hogy Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez 2023. március 31-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP) történő belépését jelentette be a kisebbik kormánypárt elnöke pénteken Budapesten.

Semjén Zsolt a Parlamentben az állam propagandamédiának elmondta: öröm és megtiszteltetés Szili Katalin csatlakozása a KDNP-hez!

A mai napon Szili Katalin belépett a KDNP-be.

Posted by Semjén Zsolt on Friday, March 31, 2023

Mint mondta, Szili Katalin nemzeti elkötelezettsége, az egyházak iránti szimpátiája, hozzájuk kötődő szolgálata mindig ismert volt. Felidézte, hogy Szili Katalin a gyurcsányi időkben, amikor a Magyar Állandó Értekezletet megszüntetve megakadályozták az összmagyar együttműködést, házelnökként létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amivel átmentette a magyar-magyar párbeszédet.

Szili Katalin azt mondta: az elmúlt 12 év senki földjén tartózkodásához képest a Kereszténydemokrata Néppárt közössége áll hozzá legközelebb. A belépéssel formálisan is csatlakozik ahhoz a közösséghez, ahová eddig is tartozott – magyarázta.

Hazataláltam, és ha szolgálhatom úgy a nemzetet, hogy vállaltan egy értékrendet is szolgálok, akkor ezt szívesen teszem – fogalmazott a politikus, aki

a rendszerváltás előtt még az MSZMP, utána az MSZP tagja volt, a szocialistáktól 2010-ben lépett ki.