Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bayer Zsolt leugatta a „hazánkat támadó” amerikai nagykövetet: „ideje kussolni”

Bayer Zsolt leugatta a „hazánkat támadó” amerikai nagykövetet: „ideje kussolni”

Hazánkat támadta az amerikai nagykövet – harsogja a kormánysajtó annak kapcsán, hogy David Pressman kritikát mert megfogalmazni a magyar kormánnyal (és nem pedig hazánkkal – a szerk.) szemben.

Az amerikai diplomata bűne annyi volt, hogy azt merte állítani: az Orbán-kormány a Kremlhez hasonlóan reagál a külső bírálatokra. Mindezt Szijjártó Péter szerdai nyilatkozata kapcsán mondta Pressman, amelyben a külügyminiszter úgy fogalmazott,

„felháborító, hogy az amerikai külügyminisztérium más országok belügyeivel foglalkozik, és egyoldalú értesülésekre hivatkozva jelentéseket ír más államok emberi jogi és egyéb helyzetéről”.

Bayer Zsolt fideszes publicista szokásához híven a magyar kormány védelmére kelt, és blogján úgy fogalmazott, Pressman nagykövet „visszaugatott” Szijjártónak, amikor a magyar külügyminiszter (Bayer szerint természetesen teljes joggal és okkal) felrótta az Egyesült Államoknak, hogy az milyen alapon minősítget más országokat, milyen jogon avatkozik be mások belügyeibe.

A publicista bejegyzésében hosszasan sorolja az Egyesült Államok korábbi és jelenlegi vitatott ügyeit, mint írja, „belepofáznak a világ és abban bármely ország dolgaiba, minősítgetnek, jelentéseket irogatnak, büntetgetnek, szankcionálnak, s ha kedvük szottyan, bárkit visszabombáznak a középkorba, bárhol meggyilkolnak százezreket.”

“Maguk, mint egy hajdani Szovjetunióhoz hasonló, recsegő-ropogó, egyre agresszívebb és utálatosabb és elviselhetetlenebb birodalom, azt képzelik, megtehetnek bármit. Abu Graib és Guantanamo jelzi a maguk elszovjetesedését, Pressman. Úgyhogy ideje kussolni”

– fogalmaz Bayer, írásába belefoglalva a világra nyilvánvalóan Putyinnál sokkal veszélyesebb, a nyugati életformával összemosni óhajtott „Woke, LMBTQ, Black Lives Matter” mozgalmakat némi trágárkodás kíséretében.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz