Kiderült, hol lesz Orbán Viktor március 15-én

„Talpra magyar!”, hazudta a miniszterelnök a Facebookon.

Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én.
Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Talpra magyar! Ünnepeljünk együtt március 15-én Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál!”

– posztolta kedd délután annak az Orbán Viktornak a Facebook-oldala, aki eddig mindenkit elkussoltatott, aki talpra állt az igazáért, és Petőfit bizonyára már egy iskolai ülősztrájkért is hazazavartatta volna, ha egy korban élnek.

Mindez azonban így is arra enged következtetni, hogy az orosz-barát miniszterelnök a vélhetően orosz csapatok által meggyilkolt költő szülőházánál fog előfordulni a nemzet ünnepén:

Talpra magyar! Ünnepeljünk együtt március 15-én Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, March 7, 2023

Ezt később Kovács Zoltán államtitkár is megerősítette videójában, melyben a március 15-i ünnepségről beszélt. Mint mondta, Orbán Viktor Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából mond majd beszédet a kiskőrösi háznál.

Hogy ezúttal is kordonok mögé bújik-e a bátor „utcai harcos” miniszterelnök, mint tavaly október 23-án, azt egyelőre nem tudni.

Kapcsolódó hírek