A honvédelmi luxusficsúr most a Margit-szigeten rohangászott: „aki sportoló, az kicsit katona is”

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (k), mögötte Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára (j2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j) a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából rendezett futáson a Margit-szigeten 2023. március 7-én.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (k), mögötte Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára (j2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j) a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából rendezett futáson a Margit-szigeten 2023. március 7-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Futással ünnepelték a 175 éves Magyar Honvédséget a Margit-szigeten kedden.

A luxushelikopterező, kaszinómilliárdos honvédelmi miniszter sajtótájékoztatóján a „legszebb nemzeti kincsnek” nevezte a honvédséget, amelyet szerinte irányítói mindig a maguk képére, az adott korszak stílusára formáltak az elmúlt 175 évben! Ez most a mai generációnak is megadatott, a maga képére alakíthatja a haderőt – magyarázta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki

hetek óta megfeszül, hogy valahogy vonzóvá tegye a fiatalok számára a fideszes operett honvédelem ügyét.

A ficsúr-miniszter azt is tudatta, Magyarországon elkezdődött a haderőfejlesztés! Sok szó esik a honvédség eszközállományáról, de ennél fontosabb az ember: azok a magyar fiatalok, akik katonának állnak – mesélte, és milyen szerencse, hogy kiemelte a fiatalokat, mivel a tapasztalt „öreg” katonákat éppen most rugdosták ki („fontos az ember”, ugye).

Szalay-Bobrovniczky a múlt előtt tisztelgő futásra utalva azt mondta, hogy a sport már szervezetileg is a honvédelemhez tartozik, de ennél is fontosabb, hogy „aki sportoló, az kicsit katona is”.

Kapcsolódó hírek