Ötmilliárdos helikopterrel repült Szilvásváradra lovakat megtekinteni az új honvédelmi miniszter

Hamar aklimatizálódott a kormány legújabb ficsúrja, Szijjártó és Rogán elbújhatnak.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter lovat tekint meg.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter lovat tekint meg. Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

A honvédség új, Airbus helikopterével bírt csak Szilvásváradra, az Állami Ménesgazdaságba repülni Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden, miközben Gulyás Gergely még a tegnapi Kormányinfón is azt állította, hogy a kormány magán kezdi a spórolást.

„Ma Szilvásváradon, az Állami Ménesgazdaságban jártam, ahol a Honvéd Huszárság újraalapításának második évfordulója alkalmából rendezett bemutatón vettem részt. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Honvéd Huszárság továbbra is fejlődjön. Célom, hogy minél több magyar huszár legyen magyar, szilvásváradi lipicai lovon! Hajrá, magyar huszárok!”

mesélte az utazásról Szalay-Bobrovniczky, aki nem valami flúgos hagyományőrző békeidőben, hanem egy honvédelmi miniszter Ukrajna szomszédjában; ebbéli minőségében ért rá tehát a lóháton bohóckodást méltatni a 2022-es haderőviszonyok tükrében.

A Magyar Narancs kérdezte a Honvédelmi Minisztériumot, hogy mi indokolta a miniszter helikopterezést, választ azonban nem kaptak. Nem is csoda, hiszen a lap úgy számol, egy ilyen 320 kilométeres légi furikázás nagyjából 600-700 ezer forintba kerül.

A 24.hu hozzáteszi, a honvédség három éve vásárolt 20 darabot az Airbus helikopterek katonai változatából. A H145-es típus teljes beszerzése 100 milliárd forintba került, vagyis a gépek darabjáért 5 milliárd forintot fizettek a magyar adófizetők, hogy aztán a Szalay-Bobrovniczky-félék lóbemutatóra repkedhessenek velük.

Kapcsolódó hírek