Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Elszabadultak az indulatok: lehazaárulózták a főispánt Debrecenben a környezetkárosító kínai akkumulátorgyáras fórumon

Részlet a Telex videójából.
Részlet a Telex videójából.

Pénteken másodjára tartottak közmeghallgatást Debrecenben a városban állami támogatással akkumulátorgyárat építeni tervező kínai CATL vállalat ügyében. Papp László polgármester ezúttal már meg sem tisztelte jelenlétével az érdeklődőket, így a népharag jórészt a megyei „főispán”, Rácz Róbert nyakába zúdult.

A Debreceni Nap beszámolója szerint a szervezők az előző helyszínhez képest jóval kisebb helyre zsúfolták be az érdeklődőket, az egyébként is barátságtalan időpontban, munkaidőben, délelőtt 10-től tartott rendezvényen.

Az indulatok a múlt heti fórumon tapasztaltakhoz hasonlóan már a közmeghallgatás legelején elszabadultak. A Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója, Gorján Ferenc pl. leordította a közönséget, amikor nem hagyták szóhoz jutni. Egy férfi pedig a „főispánnak” magyarázta a szintén akkumulátorgyárral sújtott gödi lakosok kálváriáját: többek között azt a példát hozta fel, hogy az ott gyűjtött esővíz „olyan, mintha belehugyoztak volna”. Majd a tömeg egy része Rácz Róbertnek címezve hazaárulózni kezdett.

A Telex videóján 2:45-től kezdenek elszabadulni az indulatok:

A fórumon felszólalt egy korábban Debrecen és Mikepércs között húsz hektáron gazdálkodó férfi is, aki azt állította, hogy az építkezés miatt kisemmizték, „koldusbotra juttatták a családját”.

A közmeghallgatás még délután is folytatódott, némileg csendesebb mederben.

A látottak alapján azonban egyértelműen kijelenthető, hogy a város lakossága elutasítja a környezetkárosító beruházást. Kérdés, hogy a kormány által vezérelt debreceni vezetés kihátrál-e a már aláírt szerződésből, vagy a múltkori esethez hasonlóan Papp László polgármester ismét elintézi annyival, hogy „ellenzéki provokátoroknak” bélyegzi a saját és környezetük egészségéért aggódó polgárait.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz