Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Zavartalanul építkezik Debrecenben a cég, amelynek vezetőit Kínában őrizetbe vették

„Alig várjuk, hogy még idén megkezdhessük a próbatermelést”, hergelték a debrecenieket.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, James Heng-Kuang Si, a Semcorp Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Pósán László fideszes országgyűlési képviselő és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester a Semcorp debreceni szeparátorfólia-gyártóüzemének alapkőletételén 2021. szeptember 13-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, James Heng-Kuang Si, a Semcorp Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Pósán László fideszes országgyűlési képviselő és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester a Semcorp debreceni szeparátorfólia-gyártóüzemének alapkőletételén 2021. szeptember 13-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A debreceni Semcorp gyártóüzemmel kapcsolatos munkálatok a megszokott ütemben zajlanak tovább, a tesztüzem pedig várhatóan már az első negyedévében megkezdődik – dicsekedett el a kínai Semcorp Csoport vezetősége „pr-ügynökségén” keresztül kiadott pénteki közleményében.

Idézik James Shih-t, a Semcorp Csoport globális projektekért felelős alelnökét, aki kijelentette: „amint azt tavaly novemberben nyilvánossá tettük, üzleti tevékenységeink és terveink a csoporton belül a szokásos módon zajlanak. Ez magában foglalja a debreceni beruházásunkat is, ahol az építkezés és a berendezések telepítése tervünknek megfelelően folytatódik”. „Alig várjuk, hogy még ebben az évben megkezdhessük a próbatermelést” – tette hozzá az alelnök.

A Semcorp 2020 novemberében jelentette be 183 millió eurós projektjét, és 2021 szeptemberében kezdte meg első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátor elválasztófilm gyártó üzemének építését.

Felpörög a környezetpusztító gyarmatosítás

A Semcorp cégről az utóbbi napokban derült ki, hogy két tulajdonosa házi őrizetbe került Kínában,

mert a gyanú szerint titokban bődületes, 520 milliárd forintnak megfelelő összeget akartak külföldre menekíteni.

Debrecenben ráadásul nem ez az egyetlen zűrös hátterű ázsiai betelepedés, amely lázban tartja most a helyieket. Még két másik akkumulátorgyártó is építkezik a városban: a dél-koreai EcoPro az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges katódot fog előállítani, a kínai CATL pedig rekordberuházást tervez a város környékén, mellyel több probléma is akad.

Utóbbi ritkán látott karakán, példaértékű tiltakozást váltott ki a debreceniekből, a minap tartott lakossági fórumon kifújolták és percekig nem hagyták megszólalni a gyár képviselőjét, de a hazánkat kiárusító magyar kormányzat is megkapta a magáét:

„Nem kérünk belőle! Nem kell! Milyen demokrácia az, ahol nem kérdezik meg a lakosságot egy ekkora horderejű beruházás előtt? Kilopták a legjobb termőföldeket!”

– vetette oda valaki az eseményen.

Kapcsolódó hír, az Átlátszó írta meg, hogy Gödön, ahol már működik egy hasonlóan hírhedt, a lakosság életét megkeserítő akkumulátorgyár, 2016 óta nem vettek mintát abból a kútból, ami megmutatná, mérgezi-e a talajvizet a beruházás.

Egyszerűen betemették a kutat, amiből egyáltalán meg lehetne ezt állapítani, olvasható a cikkben.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten