Benyitott Novák Katalinhoz késő este a Momentum munkatársa, kirúgta a párt

Novák Katalin, a kormányzó Fidesz-KDNP köztársaságielnök-jelöltje beszédet mond az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol megválasztják az új államfőt 2022. március 10-én.
Novák Katalin, a kormányzó Fidesz-KDNP köztársaságielnök-jelöltje beszédet mond az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol megválasztják az új államfőt 2022. március 10-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Még tavaly októberben a Momentum-frakció egy próbaidőn lévő munkatársa „a késő esti órákban az Országházban benyitott egy olyan irodába, amelybe nem volt belépési jogosultsága”, ezért a párt az illetőt azonnali hatállyal elbocsátotta a „teljességgel megengedhetetlen és elfogadhatatlan viselkedés” miatt.

Mindez a Telex cikkéből derül ki, és az is, hogy

a megszentségtelenített iroda Novák Katalin köztársasági elnök parlamenti irodája volt.

A lap kérdezte a Momentumot, hogy mi indokolta a különös szigort, mire azt a választ kapták: Nováké „egy olyan iroda, ahova az engedély és jogosultság nélküli belépés nem maradhat következmény nélkül. Határozott meggyőződésünk, hogy ez épp elég volt ahhoz, hogy a próbaidőn lévő munkatársat azonnali hatállyal elbocsássuk”.

A párt egyébként az eset után állítólag személyesen és levélben is felkereste Kövér László házelnököt, valamint Novák Katalint is, és biztosították őket, hogy elítélik a cselekedetet.

Kapcsolódó hírek