Nacsa Lőrinc: a Fidesz-KDNP megbecsüli az időseket, a baloldal pedig csak sanyargatta őket

A kétharmados kormányzás 13. évére ennek is ki kellett derülnie.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.
Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője. Fotó: Facebook/Nacsa Lőrinc

Ha a baloldal lenne hatalmon, akkor se 13. havi nyugdíj, se nyugdíjemelés nem lenne, és nem védené az időseket a rezsistop, illetve az árstopok rendszere – magyarázta Nacsa Lőrinc KDNP-s parlamenti gombnyomogató legújabb videonyilatkoztatban.

A kormánypárti politikus úgy tudja: az „elhibázott brüsszeli szankciók” és az ukrajnai háború miatt nehéz időket él Európa, de a magyar nyugdíjasok most is számíthatnak a kormánypártok segítségére, a Fidesz-KDNP megbecsüli az időseket!

A kormánypártok visszaépítették és idén is megtartják a 13. havi nyugdíjat, valamint az idősek megélhetését rezsicsökkentéssel és az árstopokkal segítik. Sőt nyugdíjkiegészítést és nyugdíjprémiumot is kaptak az idősek, január elsejével pedig 15 százalékkal emelte a kormány a nyugdíjakat – magyarázta a politikus, szerényen hallgatva a mindezeket bőven kioltó pocsék inflációról.

Nacsa Lőrinc ugyanakkor azt is mondta, hogy szerinte a baloldalra a nehéz időkben sem számíthatnak az idősek, mert amikor hatalmon voltak, csak sanyargatták a nyugdíjasokat! Gyurcsányék elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelték a gáz és duplájára az áram árát, fizetőssé tették az orvosi ellátást, és az egekbe emelték az élelmiszer áfáját – sorolta a kormánypárti mameluk a Fidesz-KDNP kétharmados kormányzásának 13. évében.

Kapcsolódó hírek