Gazdaság

Jó hírt kaptak az albérletben élők

Kultúra

Őrjöngve esett neki az RTL-nek Vidnyánszky Attila, miután arról kérdezték, miért nem ő hívta fel Kulka Jánost, ahogy szokás

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Orbán végnapjai: az MSZP megkezdte a felkészülést az EP- és az önkormányzati választásra

Megkezdte a felkészülést az MSZP a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választásra – jelentették be a Fidesz-kollaboráns maffiapárt vezetői szombaton. A szocialisták a legjobb önkormányzati jelöltek kiválasztására az előválasztást javasolják, de az MSZP kész arra(!), hogy önállóan induljon az EP-választáson, vagy akár nyitott az együttműködésre is.

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke a párt Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a szocialista párt minden demokratikus erővel, párttal és egyesülettel, civil szervezettel kész együttműködni, hogy „a Fidesz rendszerét gyöngítse”. (Nem röhögte el magát.)

Az MSZP megkezdte a 2024. évi önkormányzati és EP-választásokra történő felkészülést

Az MSZP megkezdte a 2024. évi önkormányzati és európai parlamenti választásokra történő felkészülést. Az önkormányzati választások esetében, ahol nem tudnak a felek megállapodni, az MSZP a legjobb jelölt kiválasztására az előválasztás intézményét ajánlja a demokratikus ellenzéki pártok és a választók figyelmébe.Az MSZP Választmánya döntött arról, hogy a párt elkezdi saját jelöltjeinek bejelentését. Akik már hivatalban vannak, azokat továbbra is támogatja a párt, ahol nem tudnak a felek megállapodni, ott pedig előválasztást javasol az MSZP. Kunhalmi Ágnes bejelentette, hogy Székesfehérváron Márton Rolandot indítja a párt polgármesterjelöltnek, Hajdúdorogon Csige Tamást, a főváros XVI. kerületében Csizmazia Ferenc a jelölt, a XVII. kerületben Lukoczki Károly, míg a XXII. kerületben Pajin Bálint.

Posted by Magyar Szocialista Párt on Saturday, December 10, 2022

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke arról magyarázott, hogy a Fidesznek az a célja, hogy visszaszerezze a 2019-es választáson elvesztett pozícióit az önkormányzatokban, de tudomása szerint az MSZP abban érdekelt, hogy az ellenzék az eddigi önkormányzati helyeit megtartsa, illetve még több helyen nyerjen.

A társelnök közölte, az ellenzék csak akkor lesz sikeres, ha egy jelöltet állít a fideszes jelölttel szembe, az ő kiválasztásához az MSZP az előválasztást ajánlja.

Komjáthi Imre társelnök az EP-választást azért tartja különösen fontosnak, mert a fideszes képviselők lejáratták Magyarországot az Európai Unióban, az ország elveszítette a szövetségeseit, elszigetelődött.

Úgy tudja, az MSZP képes és kész arra, hogy önállóan mérettesse meg magát a választáson, de nyitott arra, hogy együttműködésben induljon a demokratikus ellenzéki pártokkal.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!