Baleset

Kátyúba hajtott, meghalt egy rolleres Nyírteleken

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Orbán végnapjai: az MSZP megkezdte a felkészülést az EP- és az önkormányzati választásra

Megkezdte a felkészülést az MSZP a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választásra – jelentették be a Fidesz-kollaboráns maffiapárt vezetői szombaton. A szocialisták a legjobb önkormányzati jelöltek kiválasztására az előválasztást javasolják, de az MSZP kész arra(!), hogy önállóan induljon az EP-választáson, vagy akár nyitott az együttműködésre is.

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke a párt Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a szocialista párt minden demokratikus erővel, párttal és egyesülettel, civil szervezettel kész együttműködni, hogy „a Fidesz rendszerét gyöngítse”. (Nem röhögte el magát.)

Az MSZP megkezdte a 2024. évi önkormányzati és EP-választásokra történő felkészülést

Az MSZP megkezdte a 2024. évi önkormányzati és európai parlamenti választásokra történő felkészülést. Az önkormányzati választások esetében, ahol nem tudnak a felek megállapodni, az MSZP a legjobb jelölt kiválasztására az előválasztás intézményét ajánlja a demokratikus ellenzéki pártok és a választók figyelmébe.Az MSZP Választmánya döntött arról, hogy a párt elkezdi saját jelöltjeinek bejelentését. Akik már hivatalban vannak, azokat továbbra is támogatja a párt, ahol nem tudnak a felek megállapodni, ott pedig előválasztást javasol az MSZP. Kunhalmi Ágnes bejelentette, hogy Székesfehérváron Márton Rolandot indítja a párt polgármesterjelöltnek, Hajdúdorogon Csige Tamást, a főváros XVI. kerületében Csizmazia Ferenc a jelölt, a XVII. kerületben Lukoczki Károly, míg a XXII. kerületben Pajin Bálint.

Posted by Magyar Szocialista Párt on Saturday, December 10, 2022

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke arról magyarázott, hogy a Fidesznek az a célja, hogy visszaszerezze a 2019-es választáson elvesztett pozícióit az önkormányzatokban, de tudomása szerint az MSZP abban érdekelt, hogy az ellenzék az eddigi önkormányzati helyeit megtartsa, illetve még több helyen nyerjen.

A társelnök közölte, az ellenzék csak akkor lesz sikeres, ha egy jelöltet állít a fideszes jelölttel szembe, az ő kiválasztásához az MSZP az előválasztást ajánlja.

Komjáthi Imre társelnök az EP-választást azért tartja különösen fontosnak, mert a fideszes képviselők lejáratták Magyarországot az Európai Unióban, az ország elveszítette a szövetségeseit, elszigetelődött.

Úgy tudja, az MSZP képes és kész arra, hogy önállóan mérettesse meg magát a választáson, de nyitott arra, hogy együttműködésben induljon a demokratikus ellenzéki pártokkal.

Ez is érdekelhet: Hófúvásra és téliesebb útviszonyokra figyelmeztet a Magyar Közút

Kapcsolódó hírek

Most érkezett! Bezárt egy éttermet a Nébih, súlyos dolgokat találtak

Varga Mihály most jelentette be: rengeteg pénz érkezett Magyarországra az uniótól

Meghalt Alföldi Róbert édesapja, korábbi MSZP-s képviselő

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Fojtogatós MSZP-s lelkészt ítéltek el; a szeméremsértés azért nem állt meg, mert elkésett a beadvány

Mi történik? Polt Péter kezdeményezte egy MSZP-s téglájuk mentelmi jogának felfüggesztését

Felfüggesztette a parlament a korrupciós ügybe keveredett szoci politikus mentelmi jogát

Nagy bejelentést tett az egyik szirszarpárt, ebbe most tényleg beleremeghet az Orbán-rendszer

A kormány napjai meg vannak számlálva: Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!