Gulyás: a baloldal azért küzd, hogy a tanárok ne kapjanak fizetésemelést

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. november 30-án.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. november 30-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A baloldal azért küzd, hogy a tanárok ne kapjanak fizetésemelést

állította 444.hu tudósítása szerint Gulyás Gergely a szerda délutáni Kormányinfón, melyre azután került sor, hogy kiderült: 7,5 milliárd eurónyi, mintegy 3000 milliárd forintnyi felzárkóztatási támogatás felfüggesztését javasolja Magyarország kapcsán az Európai Bizottság az Európai Tanácsnak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint amennyiben sikerülne aláírni a partnerségi megállapodást, a kormány (aminek korábban az államtitkárok és Orbán Viktor fizetésének emelésére, valamint Vodafone-vásárlásra is volt pénze a közel nyolcmilliárdos bombás plakátkampány mellett – szerk.) január elsejétől tudná emelni a pedagógusbéreket.

Gulyás szerint a pedagógusbér-emelés gátjai az ellenzéki EP-képviselők, akik nettó hatmilliót keresnek. A miniszter ebből valami fura logika szerint levezette, hogy a baloldal azért küzd, hogy a tanárok ne kapjanak fizetésemelést.

A tudósítás szerint pedig azt is kijelentette, hogy a kialakult, forrásbefagyasztásos helyzet kapcsán lényegesen 50 százalék fölött van az ellenzék felelőssége, és hogy így van ez mindig,

az internacionalista baloldalnak külföldön mindig nagyobb a befolyása, mint Magyarországon.

Kapcsolódó hírek