Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: jövőre is lesz pluszpénz – itt vannak a részletek!

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: jövőre is lesz pluszpénz – itt vannak a részletek!
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, lesz nyugdíjprémium és nyugdíjemelés

– ígérte a „kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos” a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóban.

Nyitrai Zsolt ismétlésként azzal heccelt, hogy 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai-kormányok több juttatástól megfosztották az időseket, elvették tőlük a 13. havi nyugdíjat, amelyet a baloldal mostani árnyékormányának több tagja is megszavazott!

Na, de: az Orbán-kormány 2010-ben azt mondta, hogy kiáll az idősek érdekeiért és megvédi juttatásaikat. Azóta a nyugdíjasok négy alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot és visszaépítették a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is – sorolta, hozzátéve: a szépkorúak idén is számíthatnak nyugdíjprémiumra, és a „háborús szankciók” okozta nehéz helyzet ellenére jövőre is lesz nyugdíjemelés.

Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának tagja a videón elmondta: a nyugdíjasok novemberben is számíthatnak nyugdíjemelésre és nyugdíjprémiumra, ezek együttes összegét a novemberi nyugdíjjal együtt fogják megkapni.

Ez az összeg mindannyiunknak segítséget fog jelenteni az évvégi bevásárláshoz, a karácsonyi felkészüléshez – állította, és a Fidesz-szavazók körében egészen biztosan így is lesz, hiszen mint egy felmérésből kiderült: az orbánisták még az inflációt és a drágulást is kevésbé érzékelik.

Kapcsolódó hírek