Felmérés: a Fidesz-szavazókat kevésbé zavarja az infláció és a drágulás

De már egyre több kormánypárti is észleli az árak villámtempójú emelkedését.

Felmérés: a Fidesz-szavazókat kevésbé zavarja az infláció és a drágulás

A kormánypárti szavazók mindössze 32 százaléka érzi úgy, hogy súlyos gondot jelent neki az elképesztő mértékű drágulás, bár augusztusban még ennél is kevesebb, a Fidesz-KDNP híveinek 27 százaléka volt ezen az állásponton – olvasható a Publicus legfrissebb felmérésében.

A Népszava megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint az ellenzékiek körében 52 százalék állította azt, hogy súlyos nehézséget jelent az infláció, 47 százalék szerint még menedzselhető a helyzet. Nyár végén még 39, illetve 49 százalék volt ez az arány.

A felmérés szerint leginkább az élelmiszeráraknál érezzük a drágulást: a válaszadók 98 százaléka jelentős áremelkedésről nyilatkozott e téren. Az energiaárak terén az összes válaszadó 78 százaléka tapasztal jelentős emelkedést.

Politikai hovatartozás alapján a Fidesz-KDNP-vel szimpatizálóknál 68, míg az ellenzéki érzelműek esetén 86 százalék ez az arány.

A Publicus azt is kimutatta, hogy komoly gondot okoz a díjak és árak ütemes emelkedése az építkezés, lakásfelújítás és a bútorok esetében is, sokan pedig a közlekedést is a gyorsan dráguló ágazatok közé sorolták.

Kapcsolódó hírek